NYÅRSAFTON

 
 
/Jossan

Årets sista dressyrlektion


Pepper

Igår lånade jag Pepper. Jag red ut med Tilde och Ella....mysigt! Tilde tog nån bild från sin mobil.


Bio

Jag ska med Norah på bio idag! Vi ska se Sune i Grekland.
 
 
Jossan hon har åkt till Stora Hälla med Tilde och Ella, de ska rida ut på Amigo, Pepper och Hero. De får säkert jättemysigt.
 
/Therese

Vila

Idag ska Kiss Me få vila. Imorgon blir det dressyrpass för Marika. / Jossan


Hopp!

 Här kommer en film på Elin, Snabben och Helene
 
 

Fixa

Idag vaknar jag äntligen med lillan i huset. Norah har sovit hos sina kusiner i 2 dagar. Men nu e hon hemma<3 . Jossan sov hos Tilde inatt och idag ska de på utflykt till Staffans pappa. De ska åka skidor och ha det mysigt. Jag och Norah vi ska fixa lite annat. Handla nyårsmat, kika på stan, och avslutningsvis tittar vi på hästhoppning på klubben. Ha en mysigt dag! / Therese


Snöbus!!!!!!!!!!!

Vi har haft så himla roligt idag! Elina, Maja, Ella, Tilde, Jossan........ bästa tjejerna;) Ni är så bra! Min unge har världens tur att ha er omkring sig, det ska ni veta. Att kunna umgås och ha skoj med kompisar i olika åldrar utan förbehåll. Ni e great!
Vi har ridit, tolkat och haft snökrig. Gud va kul det e med tjejer i olika åldrar som kan va och ha skoj tillsammans. Sen får vi mammor va med och hjälpa till med diverse saker som mat, fotografering mm;)
Här kommer ett urval med bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tolka!

Om ett par timmar ska jag upp till Hälla med Maja, Eline, Tilde och Ella. Vi ska tolka efter Neron och Amigo;) hahaha! det ska bli skitskoj!
Mamma tar med kameran så kanske blir det nå bilder ikväll på bloggen.
Efter det ska vi till FRK och kolla extra hoppträning. En tjej som heter Helene ska hoppa Kiss Me. För er som inte vet går ju Kiss Me som ridskolehäst med så då blir hon med på såna grejer ibland. Men Helene har tydligen tävlat höga klasser hoppning häst så vi känner oss trygg med henne på ryggen;)
Ha det, det ska vi;)
 
/Jossan

Vår fina...




Snögalopp!

 

Snögalopp


Idag fick Kiss Me busa av sig och galopperade på stora hoppbanan. Hon hade jätteskoj;-) Imorgon blir det hoppträning inne.

Eline Snabb i sadeln idag. Tur vi kan slänga upp nån som gillar att sitta på när det blir rodeo.... Det tycker Kiss Me är skoj att utöva;-) Men hon skötte sig faktiskt. Jossan känner att hon kommer fixa det själv med. Eftersom hon har ont i ryggen så e det inte så bra om hon åker av. Men ibland får man ta risker. Tack Eline för idag!



Juldagen dressyrpass

 
 
Idag red jag Kiss Me i ridhuset. Hon va så himla fin,framåt och nöjd.Tränade mycket galopp på rakt och böjt spår. Mamma va med och filmade en snutt;)
 
/Jossan

En hoppfilm

 Den här filmen har Maja gjort! Hon hopptränar min ponny på fredagar.
/Jossan
 
 

Ridupplägg

Julafton då fick hon busa av sig i ridhuset
Juldagen blir det dressyrträning
Annandagen blir det galoppträning på stora utebanan
27 och 28 e dec blir det hoppträning
lördag vila
söndag dressyr eller vila.... vet inte riktigt än;)
 
Så ser det ut nu som jag vet. Jag ska också till Stora Hälla med ett gäng kompisar och tolka efter Neron och Amigo på torsdag. Det kommer blir jättekul!
Idag blir det som sagt dressyr i ridhuset, hoppas det är lungt där ;) Det brukar va så skönt i stallet nu när det är jullov och det inte är några vanliga lektioner. 
När jag är klar idag så ska Norah (syrran) få rida Kiss Me också en stund. 
Kiss Me är ju bådas häst, men Norah s gren är voltige som hon är jätteduktig på, men hon rider inte så mycket som vanligt. Ibland lånar vi nån liten häst som hon rider. Tanken är säger mamma att Norah ska få några lektioner med Kiss Me och lära sig mer. Kiss Me är ju väldigt snäll med nybörjare på ryggen. Hon är desto tuffare med dem som sätter krav på henne;) 
Dessutom går ju för er som inte vet det Kiss Me med i ridterapi, för de som av olkia orsaker behöver träna sin kropp och muskler. Vi pratar ofta med hon som har hand om ridterapin i Falun och hon berättar att Kiss Me är jätteduktig <3
 
/Jossan

Bus i ridhuset

  
tokiga ponnyn behövde leka av sig.

God Jul!

photo edited for free at www.pizap.com

Busig ponny!

Min busiga ponny va på tårna idag. Jag och Eline va ju på ängen och red idag, hon skuttade på ängen och va rätt het. När vi ridit klart så bad jag Eline hoppa upp på henne och galoppera av henne lite energi. Hon testade henne lite och försökt smita undan. Men Eline e tuff och ger sig inte;) haha! Hon åkte av! Men hon skrattade och sa - va kul! Sen satte hon upp igen och efter en stund rullade galoppen på och hon blev avslappnad och riktigt fin.
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 

Kiss Me & Jossan, Maja & Eline

Idag red Jossan och Eline en stund på stora ängen med ponnysarna;) Kiss Me va lite lätt på tårna och såg några chanser till bus;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photoshoot

Idag ska Jossan och Eline ut med Maja och Kiss Me, jag tar med kameran så kanske det kan bli lite bilder....bara det inte snöar;)
 

Pussa mig

Sötaste


Beställt!

 
 
Beställde en mjuk och go bolero och ett par snygga skidbyxor från gina, båda på halva priset!
 
/Therese

Therese

 
 
 
 

Bara mys

Jag och Norah tog en repa till stallet med en påse morötter. Vi gosade med Kiss Me en stund och snackade lite med Tobbe. Fick också några julklappar hämtade;)
På nyår mitt på dagen har de en mysig stund på isen nedanför Tobbe och Therese med grill, skoter, fyrhjulingar och annat skoj. Vi har vart med en gång och kanske blir det en repis i år. 
Jossan är med Tilde hemma hos henne. Norah har nu gått till Agnes en stund och jag har tagit en eftermiddags- smörgås och en mugg kaffe. Ikväll är jag och Jojo bjudna på julbord med hans kollegor och respektive från Well Kept. Det ska bli trevligt! Syrran blir här med tjejerna ikväll och har lite mys.
Imorgon blir det stall och inhandling av mat, inför julen.
 

Kärlek till en häst

Känslan man får till sin häst är obeskrivlig.
Vi får ge kärlek och vi får tillbaka.
Sväva fram i galopp och känna att ingen kan stoppa en.
När ens häst kommer springandes eller gnäggar när du kliver in i stallet
Att komma ut till stallet och alla problem bara försvinner.
 Att pussa på den underbara mulen och säga jag älskar dig.
 
 

Godnatt....

Jossan sover hos Tilde . Bara en kalastrött tjej kvar hemma. Hon har fått så mycket fina presenter. En favvo var Equipe rosa jackan som vi köpte åt henne på Sthlm Horse Show mässan.




Tårta

Idag fyller Norah 8 år! Det kommer vi fira ikväll då mormor, mostrar och Chris kommer.




Snurrig...

 Idag tänkte jag ut på en promenad på rasten efter lunch.
Började bra, gick genom stan.....
På tillbakavägen fick jag plötsligt en skum känsla i kroppen.
 Jag blev yr, såg inte ordentligt, kände mig varm och illamående.
Köpte snabbt en loka och tog mig vingligt tillbaka till skolan.
Jag gick raka vägen till vilorummet, skakig....
Jag vilade 30 min men mådde inget bättre.
Ringde kollega från mobilen som nabbt kom till undsättning och tog min klass till mellis.
Jagg blev inge bättre utan ringde Jojo som fick komma och skjutsa hem mig.
Har känt mig svag och lite skakis hela eftermiddagen och även nu på kvällen....
Ska lägga mig nu och hoppas att jag känner mig piggare imorgon.
 
/Therese


 
 
 
 

Working equitation

Avslutning för terminen


Vänner!


Granen

Ikväll ska vi klä granen! Vi lagar middag just nu, fläskfile med gorgonzola och grädde;) Mums!
Efter vi klätt granen ska jag slå in några julklappar tänkte jag. Jossan är med Linn hemma hos Ida, de var med henne idag till tandl när hon fixade ett hål. Bra kompisar;)!
/Therese

Svar på fråga ;) bloggar jag läser!

Jag och har fått frågor från ett par stycken om vilka bloggar jag läser , vilken jag tycker är sveriges största hästbloggare osv..
 
bloggar vi läser :
 
fridahallgren.se
 
nellieberntsson.se
 
amaandaalm.blogg.se
 
lindbergmarica.blogg.se
 
http://linnolsson.se/
 
http://www.elinesnabb.blogspot.se/
 
http://ztreliin.se/
 
http://teamdalarna.com/
 
baraelviras.blogg.se
 
ponnysanning.se
 
http://dressyrmupparna.se/
 
 
darios.se    +     tyras.se
 
Jag själv gillat nog bäst nellieberntsson.se och tyras.se
 
/Jossan

Working equitation




Sadel

Ikväll testar vi den här dressyrsadeln som Jonna ska sälja.


Monday!

Hej!
Idag jobbar jag till 16, sen åker jag hem och hämtar Josefine som ska rida dressyrlektion för Marika kl 18:30. Det är sista lektionen för gruppen den här terminen. Och från fredag går Kiss Me och Jossan på vinterlov.
Efter det blir det nog en hel del uteritter och ridhusvila i det stora hela. Vi ska försöka klämma in någon lektion ihop med Tilde och Amigo för Marika om hon har nån tid över ;)
Vi har bestämt att granen ska in imorgon och då pyntar vi den så att det är julfint till torsdag när Norah fyller 8 år.
 
/Therese

Vinterbilder

Idag red jag och Ida ponnysarna ute. Mamma va med en stund och passade på att ta några bilder. Det va skönt för det va inga minusgrader. Jag hade olja i hovarna så inga styltor fick vi heller. Efter ridpasset så provade vi en dressyrsadel som Jonna ska sälja. Den låg faktiskt rätt bra så imorgon ska jag ha den och provrida i på min dressyrträning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 

16 December

Igår hade vi kalas, eller rättare sagt Norah hade kalas för sina kompisar. Hon fyller 8 år på torsdag 20 dec. På kvällen var vi bjudna till kompisar på middag. Josefine var ut med Julia, de red ut med Kiss Me och Baron, sedan sov Josefine hos dem. Norah följde med sina kompisar till Toftbyn och sov där inatt. Det blir stall idag på eftermiddagen med Jossan och Norah ska väl träna voltige framåt kvällen.Imorgon rider Jossan dresssyrpass för Marika innan det är dax för lite julledigt. Det blir nog mycket uteritter för Jossan och Kiss Me på jullovet. I veckan blir det att handla klart julklappar och ha kalas igen för Norah med familjen. Sen blir det äntligen ledigt 1 vecka!
(bild på Norah och Jaffa)
 
/Therese

Vänner <3

Nya vännerna Maja och Kiss Me


Ny vänner <3<3<3






Helt slut!

Jag e helt slut! Jag och Jossan åt middag på läktaren. Ris ,kyckling & sweet chilli asian style ;-) Vi såg Maja hoppa Kiss Me. Vi lockade , pussade och myste med vår fina grå. Hela dagen går jag varit med i klassen, haft svenska/ läsning och sedan matte, jag ca rastvakt hela lunchen 40 min. Sen jobbade jag fritids och åkte madrasser med barnen och stängde 17:00. Nu ligger jag i sängen redan efter lite fredagsmys . Jag här gjort julmat - handlings- listan klar. Förhört barnen om julklappar och nattat Norah. Ställer klockan på 07:30 imorgon. Vi ska vara i stallet och släppa Kiss Me med den lilla svarta kl 08:30. Anledningen att vi byter hagkompisar är att Tulle är en utbrytarkung och nu får stå i en sjukhage. Kiss Me här också smitit ibland. Men Tulle s längtan utanför hagen är lite värre och eftersom de då kan dela sjukhagen och va ute halva dagen var så lagar vi nu hagen efter senast sprängningen och låter en annan ponny flytta in. Eller idag lagade Ove hagen och Kiss Me har fått va ute själv. Det va meningen att Jojo skulle laga hagen idag men då var det redan fixat....det tackar vi för !

Hoppning

Ikväll är det hopplektion


Laga hagen

Idag åker Jojo ut och lagar hagen. Tulle sprängde och nu kan inte Kiss Me va ute i den förrän den är fixad. De har delat halva dagen var på en sjukhage den här v. Men från imorgon kan de va ute som vanligt igen fast inte med varann. Kiss Me ska få en ny kompis!!!


Julskinka

Har nu på kvällen gjort årets och julens första julskinka. Den va så himla god!


Dagens lucia




Lucia

 
 
Luciafirande på skolan hela förmiddagen.

Lååångt hår

Jossan s hår e så himla fint ..... puss från mamma <3<3


Julmarknad

Oj va mycket gott det fanns att köpa. Vi kom hem med saffransskorpor, lakritsknäck, ischoklad och snickerspraliner. Allt hemmagjord av mina gulliga elever på Östra Skolan. Mysigt stund på skolgården. Det var riktigt kallt men vi var där en stund ändå och handlade lite och pratade med barn och föräldrar.


Choklad

Köpte 3 favvo idag.... bara älskar choklad!


Jultider

Ikväll är det julmarknad på skolan där jag jobbar. Klasserna har bord ute på gården där de säljer hemmagjort julgodis och andra godsaker. Eldar brinner och man kan köpa korv me bröd. Det ska bli jätte mysigt att gå ner och kika och köpa lite godsaker.
Imorgon börjar dagen i skolan med varm choklad och lussebulle, sedan går vi till kyrkan för att titta på luciatåg.
 

Med Baron del 2


Mobil bilder

bilder från ikväll när jag fick låna Baron av Julia Asp








Jossan och Baron

Rider den lilla gula


Full fart


Full fart och bus!

Ny vecka, måndag idag. Barnen är i skolan och jag är på jobbet. Josefine rider Kiss Me ikväll, dressyrpass för Marika.
Kiss Me var så himla busig igår när Jossan red i i galopp med röda drottningen (Eliza). Jag stod och filmade, och ser att Kiss Me bockar och sparkar bakut för fullt. Hahaha! man hör mig i bakgrunden Ppprrrroooooooooo! Haha! Men Jossan hade bra balans och höll sig kvar. Jag frågade henne om hon vart orolig och om hon trodde att hon skulle åka av. Men hon sa att - nej! jag bara galopperade på och låsades som inget;)
Kiss Me hade nog väldigt skoj, hon drog som bara den och tyckte nog det va hemskt skoj att få galoppera som en tok;) Jag har film på det och den kommer ut.... försök att inte lyssna på mig i bakgrunden;)
/ Therese

JULSHOW 2012

Här har ni ett gäng bilder från idag!
En fantastisk rolig julshow md tema Alice i underlandet.
Tyvärr är jag kass på att fota i ridhus..... måste få hjälp med det, inställningar alltså.
Stor tack till alla som medverkade, ni gjorde det superbra!
Stundtals skrattade jag så tårarna rann ;) ni som va där vet nog vad jag menar;)
 
 
 
 
 
 

3 Hoppryttare!

 
 

Genrep

Idag ska vi träna på Julshowen. Jag är med i 2 nummer. Ett ska jag och Jossan va slavar;-) åt Eliza :-) Och jag ska hoppa höjdhopp med Maja... hoppas vi vinner ;-) / Kiss Me


Bling

Blingade Jossan s hjälm nu på kvällen. Den blev riktigt fin!


Just nu




Lillmatte och Kiss Me




Fredag!

Har nu fixat ihop 2 st cheescake till imorgon, vi är bortbjudna till familjen Asp på trevligheter.
Knytis 3 rätter;) jag gjorde cheescake med digestive och pepparkaksbotten en fyllning av creme fraich, färskost, florsocker och lime och på dem strössel och hallon. Blir nog mumsigt!
 
 
Ikväll åker vi till klubben och kollar hoppträningar och myser med Kiss Me.
 
/Therese

Kiss Me

Idag ska Kiss Me gå en lektion med working equitation. Kul för henne med en lite annorlunda lektion. Imorgon ska hon hopptränas inför julshowen. Då blir hon med på höjdhopp med Maja. Jossan ska också ha med henne på julshowen då hon och några ska vara slavar åt Eliza. På lördag har de genrep och på söndag är julshowen. Sen på måndag är det dressyr för Kiss Me och Josefin för Marika igen. Det är det som händer i helgen för henne. Mycket allsidig träning med andra ord. Sen hörde jag att tandläkaren ;-) kommer och tittar och raspar vid behov den 12 dec. Ha en bra kväll! / Therese

Bilder vi minns..........

 
Alla bilder av: Therese Hillbom

Desperados FRH

Snygga Desperados med Kristina Sprehe från Tyskland. Han är en hingst född 2001.
Det var otroligt att få se alla fina ekipage med sin kûr på söndagen. Här är några bilder som jag lyckades ta på dem.
 

Patrik Kittel!

Fina Watermill Scandic H:B:C hingst 1999
De här bilderna fångade jag på dem!
/ Therese
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst va de fina!?
En av hälften som har en fin skritt och en galopp som inte är markbunden. Tyvärr så avlar många på traven, som dock är supersnygg men glöm inte bort den kraftfulla galoppen och den fina skritten, den kan man sällan ändra på ;)
 
 
 
 

Stort tack!

Tack snälla Sofia för all hjälp med vår design och head!
Eftersom det med design är en främande värld för oss och vi inte har en susning om hur man gör.
Vi behövde hjälp av någon som förstod hur vi ville ha och kunde ge ett eget förslag.
Vi fick först ett alternativ och vi trodde att det va det vi ville ha men efter lite eftertanke kom vi på lite ändringar.
Då kom Sofia med ett nytt förslag efter våra önskemål.
Vi e lite krångliga;)
Men nu är vi så nöjda och tycker att headen är stilren och snygg! Resten av designen passar ihop och vi kan vara nöjda.
Vilken tur att det finns dem som kan fixa sånt  man själv inte kan;)
Om du behöver hjälp med din blogg så kan vi varmt rekommendera Sofia Albertsson
Kolla in på hennes blogg!
 
/Jossan & Therese
 
http://sofiaalbertsson.blogg.se/
 

Ridning igår!










bloggar jag läser ~

~~~~
 
http://nellieberntsson.se/
 
 
http://lindbergmarica.blogg.se/
 
 
http://amandayakoub.devote.se/
 
 
sofiaalbertsson.blogg.se
 
 
http://dressyrmupparna.se/
 
 
http://junicarlstoft.blogg.se/
 
 
http://www.ponnysanning.se/
 
 
 
http://rofs.blogg.se/
 
 
http://darios.se/   +    http://www.tyras.se/
 
 
http://fridahallgren.se/
 
 
http://lifeofshowjumping.com/
 
 
http://linnolsson.se/
 
 
http://baraelviras.blogg.se/
 
 
http://ztreliin.se/
 
 
Dom jag läser , finns nog fler ;)
 
 
/JOSSAN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Biggles 1015

Fina Biggles 1015 , hingst 1998 by: Briar - Krevad med Kristian von Krusenstierna som ryttare.
Ägs av Fam. Ingrid Lundberg Persson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tinne Vilhelmson- Silfven

Tinne på Don Auiello 2002 by Don Davidoff - White Star
Världsrekord 84,7 procent Reem Acra FEI World Cup Dressage Kûr.
Inte nog med att hon för första gången klev över 80 procent i kür på Don Auriello drog hon till med nya svenska rekordet!
Här är några bilder som jag tog. Vi satt på rad 11 så det var svårt men några fick jag till;)
Jag fick gåshud och blev nästan tårögd av den fina ritten och den fantastiska hästen.
Vilken känsla att se dem live!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite shopping



/ Jossan

Hjälm

Jossan provade många fina och dyra hjälmar. Men hon hittade en snygg och prisvärd hjälm. Finns på önskelistan!


Minna & Santana

Tog lite bilder på några av ryttarna idag när vi såg kûren.
Vi börjar med Minna och fantastiskt fina Santana
 
 
 
 
 
/Therese

Sista dagen!

Sista dagen på SIHS ....


Bloggkap av Fia

Hej hopp! Nu kapar jag Jossan och Thereses blogg en liten sväng, för att berätta att jag gjort om designen. Jag utgick från två bilder som jag fick skickade till min mail, och tog därifrån två blå nyanser som bakgrund och rubriker. Det är inte svårt att jobba med designen när man har bra bilder! Jag ville hålla den clean och simpel, men rundade headern för att få en liten "twist".
 
Jag gör designer på beställning, och nu till en början vill jag skapa mig en portfolio, eller ett CV med designer jag gjort. Är du intresserad av en design av mig, så hör av dig!
 
 
 
// FIA
www.sofiaalbertsson.blogg.se

Nellie Berntsson & Jossan på SIHS




Godnatt




Shoppar

Älskar shopping på mässan SIHS 2012





Vi har lite smått och gott med oss hem :-);-) Vi har så kul! En dag kvar....då ska stora kameran med in:-) / Therese & Jossan

RSS 2.0