Bilder från idag












bilderna tagna från mobilen så kvalitén är inte den bästa;-) Längtar efter våren när man kan rida på utebanan.... Tack Mysan för idag, du va en krutponny;-) / Jossan

Källviken

Är hos Mysan och ska rida nu!! / Jossan

Hästar

Kollade när Ester hoppade Mysan. Jag tog också några skutt;-) Elsa va in och tränade sin " nya" ponny också. Sen åkte vi till Kiss Me som gick en lektion. Vi kvällsmockade och tittade lite innan vi åkte hem. / Jossan

Hopp!

Hej!
Idag ska jag till Källviken, Ester ska hoppa för Anita Berggren med Mysan.
Jag kanske också tar några skutt;)
Ska bli skoj att se hur hon är i hoppningen!
Ha en bra dag!
 
/Jossan

Mysan idag

 
Red en pigg Mysan idag, men hon va rolig;)
Hahaha hon drog med mig några ggr, men de är bara med en gång i filmen;)
/Jossan

Kiss Me & Mysan

Igår red jag Kiss Me och idag rider jag Mysan. Båda är d ponny, Kiss Me maxad och Mysan är 144 cm i manken fast ganska låg rygg så hon ser mindre ut. Mysan har mycket bjudning och kan va rätt het och Kiss Me är seg inne men mycket fin när hon släpper bromsen och het ute istället;-) Superkul att få rida en till ponny. / Jossan


Dagens dressyr







Marika va tillbaka, äntligen!!!! Bra lektion och rolig riding på min Kiss Me . / Jossan

Monday

Sitter på skolan och planerar värdegrundslektion tills imorgon.
Har även fått en ny arbetsplats på morgonen som jag har hunnit flyttat in på.
Efter jobbet blir det hem och äta lite, hämta Josefine och iväg till klubben.
 
Hoppas innerligt att Marika är så pass pigg att hon har deras lektion idag, hon e grymt saknad.
I så fall kan vi förmodligen njuta 1 timma av hennes lektion och Jossan blir förhoppningsvis nöjd;)
Kiss Me har gått dressyrpass under helgen och borde va fit for fight;)
 
Ha en bra dag alla!
/Therese

Red Mysan!

Hej!
Red Mysan idag. Clara hade ridit henne 30 min på morgonen, hon hade vart lugn och fin då och det va hon även när jag red. I början av passet red jag mycket på rakt spår och på volt,eftersom jag bara ridit henne en gång innan så tog det inte lång tid innan hon testade mig. Men Lena gav mig ett tips och då gick det bra, men hon testade flera ggr. Jag fick ett ridspö och då gav hon sig;) (jag använde det inte ens).
Lena ställde fram korner som jag red slalom mellan. När jag gjort det flera gånger i båda varven så blev hon riktigt avslappnad och fin. Galoppen tände hon till lite men fick ner henne till ett bra tempo där hon gick fint. 
Jag berömde henne mycket och pratade med henne och det lyssnar hon på och hon blev lugnare av det. 
 
Jag tycker det är jättekul att rida henne och redan på tidag rider jag henne igen!
Vi kollade på vart allt fanns så vi hittar när jag ska ta hand om henne. Det tar kanske ett tag innan man hittar allt i ett "nytt" stall;)
Mamma filmade lite när jag red och i filmen ser ni några minuter av timmen jag red.(rätt lång film)
 
 
 
/Jossan

Pay and Jump!

Om ett par timmar ska vi åka till FARS och kolla på hoppning. Maja och Kiss Me blir ju inte med eftersom Maja drog av en sena i foten i fredags. Men vi kommer så klart se Eline med No Mercy och Julia med Baron våra klubbkompisar. Sen blir det att hämta lite grejer på FRK och åka till Källviken och rida Amie (Mysan).
Sen tillbaka till FRK och Kiss Me;)
En fullspäckad dag alltså;) Norah ska såklart träna voltige också på eftermiddagen.
/Jossan

En till ponny!

Jag har en kompis som har en liten d ponny tillsammans med sin syster.
Eftersom ena systern har otroligt mycket plugg så behöver de hjälp att rida sin ponny 2 dagar i veckan.
De 2 dagarna går Kiss Me lektion på ridskolan. Eftersom jag provat att rida ponnyn och vi matchar varann bra så kommer jag att hjälpa dem. Ponnyn är ganska het och framåt, den testar sin ryttare utan att göra något dumt, hon är rolig att rida. Jag tycker att det ska bli skoj att få rida lite mer, dessutom får jag gärna rida för tränare och det finns ridhus. Det är nära till Kiss Me så jag kan gå mellan stallen eller cykla när det blir vår. Jag ska dit imorgon söndag och rida och vi ska gå igenom lite saker så vi hittar allt och kan börja nästa vecka. Kul att få rida en till ponny och det är ju också kul att sitta på en som inte är så lik Kiss Me, det kan nog va en bra träning. 
 
/Jossan

Hoppfilm från igår!!

 

Bling!

Idag tar vi en tur till Biltema, vi ska köpa bling att fixa Jossans hjälm med. Vi har fått låna ett lim av Maja som man just använder till att klistra fast smyckesstenar med. Vi blingade först hjälmen med strykstenar från Kyro riding gear men de lossnade en efter en ganska snabbt. Tror det kan va bra att limma dem. Det blir ju så snyggt!
 
Ikväll kommer Eliza hem till oss på mat. Vi ska planera tävlingssäsongen med start i mars på Svärdsjö ridklubb.
Jossan och Eliza ska ta några olika starter med Kiss Me under våren. Eliza ska bla starta LA:1 på hemmatävlingen i april och då startar även Jossan en LB sen får vi se vilka bortatävlingar vi åker på.
 
Jossan ska på disco ikväll med Tilde och Lovisa på Friskis & Svettis så henne skjutsar jag till Lovisa på eftermiddagen.
 
/Therese

Rodeo!

Ja vi vet att vår ponny kan bocka och det övar hon en hel del på, särskillt när Maja sitter på. Det e ju så skoj att hoppa;)
Igår gjorde hon även det, Maja är beredd och känner när det är på G. Hon fyrar oftast av några på raken, en riktig gummirygg har hon så hon skjuter lätt ryttaren ur sadeln. Igår kom det helt plötsligt ett sånt där 3m upp i luften från ingenstans...... Maja hade liksom inte en chans. Hon flög och gjorde tyvärr illa foten, hon fick en mjukdelsskada antagligen en sena som gick. Kiss Me såg lite chockad ut, Maja hoppade upp igen och de klippte några hinder. Men Maja kände att hon hade för ont och fick bryta träningen. Hennes fot svullnade ordentligt och jag skjutsade hem henne efter att vi lindat hennes fot och ställt in Kiss Me för kvällen. Senare åkte Maja in och röntgade foten. Man vet inte hur snabbt det läker allt från några dagar till veckor. Vi skulle till FARS på söndag Pay and Jump, men jag tror inte det blir så. Oftast får man ju ondare dagarna efter skadan upptått och om Kiss Me busar och är lite bockig så e det nog bra om man har alla resurser kroppsligt i form;)
 
 
/Therese

Vår från Hööks

Det här fina settet beställde jag idag till Kiss Me.
Hon kommer bli så fin i det! <3
 
 

Brandlarmet går!

För 3 e gången den här veckan så gick brandlarmet på Östra skolan, för 3 e dagen i rad kom brandkåren, för 3 e dagen i rad så brann det inte;) Men oj vad vi har övat med barnen, nu vet de presic hur vi gör när larmet går. Och självklart så beter vi oss som att det är på riktigt så att inte respekten för larmet försvinner.
 
Ikväll kommer vi att titta när Maja hopptränar Kiss Me. På söndag är det Pay and Jump på FARS och de ska delta på 90 cm.
 
Spännande, första tävlingen;)
Therese & Jossan

Jill Greenberg Photo

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keep Calm!


Dra i munnen

Det är stor skillnad på att såga en häst i munnen och att få hästen att svänga på huvudet. Om man har en fast hand och styr hästens huvud fram och tillbaka som att man cyklar utan att ta handen bakåt så sågar man inte hästen i munnen. Jossan gjorde så för att frigöra Kiss Me och hon slappnade av jättefint och var så nöjd med öronen framåt i en avslappnad form. Hästen ska själv gå på tygeln och inte gå i nån falsk form som man tvingar fram.På de här bilderna syns det att Jossan lättar helt på tygeln och ponnyn går i en egen form.
 
/Therese

Bio

Idag ska jag och Tilda gå på bio. Vi ska se Berättelsen om Pi.
 
 
/Jossan

Pannkakor !

Vår smarriga middag idag.






Ryttare

Någon undrar varför vi byter ryttare. Det gör vi inte. Eliza tävlade Kiss Me förra året med. Maja tävlade henne i hoppning. Men Jossan tävlar dressyr i första hand dock inte LA som Eliza. Men anledning till reaktion kan ju va att hon går på ridskolan och nån tror att hon byter ryttare så hela tiden ;-);-)

Tävlingar!

Igår red Eliza på Kiss Me på sin lektion. Det ska hon göra nästa vecka med. Det va kul att höra att Kiss Me va framåt och tyckte det va kul att jobba, de hade en bra känsla. Eliza ska starta Kiss Me i LA i vår, och på lördag kommer hon hit för då ska vi planera tävlingssäsongen. Jossan och Eliza ska tävla henne i dressyr. Det känns jättekul!
 

hoppas ;)

Är med och tävlar om det här grymt snygga sättet , schabraket + luvan från Kyro Riding Gear ,så va med du också!
 
 
nellieberntsson.se
 
/Jossan

Sadeln Edinburgh

Vår fantastiska vän stoppar om sadeln tills ikväll. Då testar vi igen. Jossan red 1 timme med den igår och Kiss Me verkade nöjd. Den låg nästan perfekt.....behövdes vara lite mer fyllning fram.




Dressyr för Fia

Idag red jag för Fia.... eller snarare dansade i sadeln. Fia sjöng och jag fick slappna av och dansa med. Svänga på Kiss me s huvud hit och dit. Släppa innertygeln och ha stöd på yttertygeln. Bara få fram henne med ytter skänkel. Jag fick ta av sporrarna och använda vaderna istället för hälarna.


















Sadeln

Idag fortsätter vi leta sadeln. Min fantastiska Fia och hennes dotter Martina kommer. De tar med Arcimedes sadeln som är en Edinburgh. Vet inte hur det stavas;-) Men om den ligger bra så får vi låna den. Hur snällt är inte det. / Therese

Träning

lördagkvällen i ridhuset










Ny head!

Hej!
Nu har Jossan gjort vår nya head. Hon ville göra en egen och det tycker jag hon gjorde bra. Den är enkel och fin;)
 

Läger

Ska snart skjutsa Norah till Falu Ridklubb. Voltigelaget från Uppsala kommer och de ska ha läger tillsammans. Vi har gjort matsäck som ska räcka hela dagen. Bra mat som ger energi;-) Kvällen kommer de att avsluta med tacomiddag tillsammans. Norah ska träna både på bock och häst, hon ska säkert träna in ett program till kommande tävlingar. Norah ska tävla individuellt i galopp på Madicken. Hoppas de får en bra träningsdag och ett roligt dagsläger med lite nya voltigevänner.

CBC

 Va ska man säga..Jag och Nadia ger ett försök på Chubby Bunny Challenge!
 
 
 
 
/Jossan

Picture

Jag tror inte de här bilderna visats tiigare;)
 
 
 
 
 
 

Fråga på!

Fråga på, skicka in saker vi får välja mellan så svarar vi!
 

Receptet

Frågan efter recept på kycklingen kom så här kommer det, mycket enkelt men väldigt gott.
Lägg tinade kycklingbröst på plåt eller i form pensla med smör krydda med lite salt och peppar.
Skvätt över citron och pressa över vitlök, ta lika många vitlöksklyftor som kycklingbröst.
Lägg sedan ut citronskivor lite här och där på kycklingen.
In i ugnen, jag körde 225 grader varmluft i 45 min.
 
Jag hade kokt ris i kylen som jag stekte på hög värme med lite olja, efter ca 10 min tillsatte jag 2 st ägg och rör om då & då. Jag kom på ideen igår eftersom riset stod där i kylen och jag funderade hur jag skulle använda det. I Thailand va fried rice en favorit och det här blev rätt likt. Jag tillsatte stekta färska champinjoner, man kan ju smaksätta det hur man vill.
 
Hoppas allt kom med, om du undrar nått är det bara att fråga;)
 
/Therese

Planer för ponnyn

Den här veckan har Kiss Me endast skrittats och travjobbat. Hon har gått 1 st lektion om dagen. Alltså kommer hon igång med försiktighet efter vila i 5 dagar. På fredag,lör,sön ska vi börja galoppera henne, och nästa vecka hoppas vi att hon är tbx helt i matchen. Alltså vilar hon från hoppträningen även denna vecka. Vi va dit ikväll och pratade med Sara som är tränare på klubben där Kiss Me står. Vi är glada över att man går försiktigt fram och att man faktiskt är mån om hästen och att det ska bli bra för henne. En sån här gång är jag glad att hon står i ett stall där det finns mycket kunnig personal och man kan tillsammans känna och titta och komma fram till vad som blir bäst för hästen. 
Som vanligt så kvällsmockade vi och gosade med Kiss Me innan vi åkte hem.
 

Dagens middag

Inte för att skryta men gud va god maten var idag. Kyckling med vitlök och citron smör. Stekte championer och kokt ris med ägg, fried rice alltså. Mums !!


<3

Kiss Me möter en snygging ;-)


Kompisar <3 & Skridskor

Igår gick jag hem och åt en macka efter skolan.
Sen skjutsade pappa mig till SÖB, jag tog sällskap med Tilde.
Tilde skulle till Ella för de skulle rida på Hälla på Amigo och Hero.
Jag gick till Lina för vi skulle va, jag va där till ca 18 på kvällen.
Pappa hämtade mig och vi åkte till Ida, hon hade ett par skridskor som hon inte kan ha som jag fick låna.
Vi ska ha skridskor idag på gympan i skolan och mina var för små. 
När jag kom hem igår åt vi mysig kvällsmat (plock).
Eftersom pappa är sjuk och hostar hela nätterna så sover han nere.
Jag och Norah la oss i sängen med mamma och kollade på Svenska Hollywoodfruar, sen somnade vi där alla 3;)
Vet inte riktigt vad jag ska göra efter skolan idag, det visar sig;)
Ha en bra dag!
/Jossan

Hoppning

Idag hoppade vi. Jag lånade Baron eftersom Kiss Me inte är helt igång. Jag har bara travjobbat henne i helgen och därför fick hon vila idag. Men det va kul att testa Baron, det va länge sedan. Vore hoppade en liten bana på 5 st hinder.





/ Jossan

Olycka och migrän

För 1 1/2 år sedan var  Josefine med om en ridolycka. Det var på skolavslutningsdagen och sista ridlektionen för terminen. Hon red Red Robin, de var ner till vattnet och badade och avslutade med hoppning i skogen. Robin vart mer och mer taggad av hoppningen och till slut efter en del hopp så bockade han stort och Jossan flög som ur en katapult. Hon landade utan skyddsväst i bara ett linne och ridbyxor på skogsvägen framför Robin. Som tur va hoppade han över henne, men när man såg det såg det ut som att han träffade henne. Hon blev hämtad i skogen och kunde inte röra sig eller stå, det var ca 5 st personer, sköterskor och läkare som säkrade henne med ryggplatta och nackskydd, det tog lång tid för dem att få ut henne ur bilen. Vi spenderade hela eftermiddagen och kvällen på akuten. De trodde att ryggen och käken var av på henne, så allt tog väldigt lång tid då hon absolut inte fick röra på sig och låg helt fastspänd. Efter många timmar och röntgen av halva henne så fick vi till slut svaret att hon var hel. Ett mirakel! <3
 
På akuten berättade de att av 10 trauma de får in så klarar sig 8 utan skador. Jossan var ett sånt fall!
Ni kan ju tänka er alla tankar som far genom våra huvuden och vi trodde att Josefine aldrig mer skulle kunna gå eller rida igen. 
Tiden har gått och Josefine har mått bra, men har hela tiden klagat på ryggen och nacken, hon har också senaste halvåret börjat få migränanfall.
Idag hade hon tid hos en sjukgymnast, hon såg direkt att Josefine går med axlarna och huvudet lite framåt. Ryggraden är rak men hon har hittat ett "eget" läge där hennes muskler kan slappna av och hon står ut med sitt onda.....;(
Sjukgymnasten har idag gett oss olika verktyg som Jossan ska använda för att migränen ska kunna hävas. Hon kommer byta plats i klassrummet, mindre tid vid datorn, sova längre på nätterna och äta mer.
Hon har också tejpat henne med en "snyggtejp", den kommer sitta på 5 dagar åt gången varje vecka. Den sitter mellan skuldrorna och är bred och stretchig, den gör att Josefine hamnar i rätt läge med sina axlar. Hon behöver alltså ha en hållning som gör att musklerna tränar sig i rätt läge.
 
Det vi vet är att hon sitter snett i sadeln tex.... men hon har inte kunnat gjort annat. Men nu har sjukgymnasten berättat att vi kommer träna upp det här och inom ett halvår kommer det va stor sillnad och det kommer synas.Nu i början kommer hennes muskler tycka att det är lite jobbigt och den "nya" ansträngningen kan göra att Jossan får huvudvärk eller migrän, men det är ett gott tecken för då vet vi att vi är på rätt väg.
Om 7 veckor ska vi tillbaka fram till dess ska vi använda de här "verktygen för att Jossan ska må bättre <3
 
Här är 2 st bilder från olycksdagen, precis innan livet förändrades. Tur i oturen. Jossan hade en skyddsängel med sig den dagen.
 
 
/Therese
 
 
 

Nytt pannband




Träning

Idag red jag lite själv men också för Åsa. Mycket serpentiner , på volt och skänkelvikning. Det gick bra, hon va fin emellanåt och ibland tröttnade hon och vill att jag bär henne;-) Men jag hjälpte med lättande innerhand och mer ytterhjälp av skänkeln. Vi jobbade mest i trav. Bilder, jag har samma outfit som igår, förutom det nya pannbandet från sthlm mässan.








/ Jossan



Ridning & Voltige

Gomorgon!
Inatt sov Josefine hos Tilde. Jag och Norah har just gått upp och ätit frukost, vi låg och drog oss i vår säng en lång stund innan vi gick upp. Idag kör voltigeträningarna igång igen. Norah kommer att träna på Madicken, hon funderar lite hur hon vill tävla, men det verkar som att hon tränar i lag men tävlar induviduellt i galopp på Madicken. 
Innan voltigen börjar kl 15:30 idag så ska Josefine hinna in i ridhuset och rida Kiss Me så vi får väl satsa på att komma till stallet ca 13:30 ungefär. Idag har vi nästan 18- i Falun.....kallt!
 

LOVE




Dagen träning!

Mycket travjobb. Red på volter , åtta, serpentine. Mycket ställning åt båda håll. Mamma tog kort med sin mobil. / Jossan












Lördag!

Hej!
Jossan och Ester sover än, jag och Norah är vakna. Vi har ätit frukost och hunnit fixa en present. Norah ska på bowlingkalas idag, det är hennes kompis Pedro som fyller år. Så för henne blir det bowling och hamburgare på Scandic Hotel idag.
Josefine ska rida Kiss Me idag, det blir nog på eftermiddagen tror jag. Hon ska skritt och travjobba henne med olika mjukgörande övningar. Vi återkommer ikväll om ridpasset.
Ha en bra dag!
/Therese

Myskväll




vänner , och stall <3

Tjuu! Jag kom nyss från duschen. Pratat med Ester och jag ska rida deras ponny Amie nästa vecka någon gång! kul , jag gillar hon ;) Imon efter skolan drar jag hem och sen ska jag gå och möta Ester som tar bussen till mig.Hon sover hos mig imon.Vi ska göra nått skojj sen åker vi till stallet på kvällen , ofc! haha , nej men rätt vanilgt! Vi ska kolla på Majas hopp grupp , hon som rider Kiss Me ;) Men Maja ska sitta på Jojo , tror jag det var ...? eftersom Kiss Me inte ska hoppa just nu. Hon är bättre och inte så svullen , men hon har gått en lektion i skritt och trav igår och idag,och svullnaden har gått ner rätt mycket. På måndag när jag ska träna ska vi hoppa! Kul,men vet inte om jag ska ha Kiss Me pga . svullnaden! men hoppas det, annars tycker jag och Linnea att jag ska ha Madde ;)  Hon får en jädra fart när man fått igång hon;) 
 
Jag bloggar imorgon när jag har tid!! 
 
Ny header på min och Julias blogg: www.hastvarld.se
 
/Jossan

Mätning

Fick en kommentar om ett rykte i stallet Ang mått på Kiss Me. Hon är ev storhäst det är ren fakta inget rykte. Sen va frågan om vi skulle fuska mätningen. haha!!!! Nej knappast. Är hon stor så är hon. Man tjänar inget på en fuskmätning blir det en koll så mäts de ju om. En slutmätning är inte för evigt..... det kan ändras vid en kontroll. Vår hovslagare som testmätte så att han inte säkert visste. När han mätte sina egna unghästar hade det diffat flera cm från mätmannens mått, neråt. Så ni vet inte, vi vet inte. Men i sommar får vi alla svar. Men nej vi kommer inte fuskmäta henne. Men hennes modell lurar även ögat och det e lätt att tro att hon är större än vad hon är. Är hon häst får vi då ta ett beslut om hur vi gör. Det är ju upp till Josefine hur hon vill göra, och jag vet att många har åsikter. Varsegod, men tänk på att den här bloggen drivs av mig och Jossan. Hon är 11 år, man behöver inte försöka va dum och såra med elaka kommentarer. De åsikterna kan ni ha för er själva. Det är ju knappast nån annans bekymmer vad vi har för häst.

Ikväll

Nu blir det snart käk , kyklingbröst med klyftpotatis. Julia är hör och hälsar på och ska kolla film med Jossan efter maten. Man blir ju lite avis när de köpt 2 liter glass och en chokladakaka. Jag och Norah har nyss tagit ett varm bad och ska mysa i soffan efter middagen. Ha en bra kväll! / Therese


Planen

Idag och imorgon ska Kiss Me skrittas och travas. Vi håller koll på kotan. Hon vilar på fredag från hoppningen , Jossan travjobbar henne. I helgen rids hon av Josefine i långt tempo inget tungt jobb. / Therese & Jossan




Rymlingen på plats!

Idag jobbar jag till 12 men sen blir det att hämta Josefine på skolan och åka till tandl. Åker tillbaka till jobbet när vi är klara där. Igår vilade Kiss Me och vi kylde hennes kota, hon blev också ordentligt ryktad. Hon hade stått så snällt i hagen hela dagen, det känns skönt att hon lärt sig av läxan och nu håller sig innanför tråden;)
För er som inte vet så har hon sprängt hagen ett antal ggr, även trähage så i helgen fick hon på sig en grimma med tråd och vi gav henne en stöt med tråden. Hon lyckades också ge sig själv ett par stötar då hon va för närgången tråden. Josefines tränare och stallpersonal har dragit ny tråd och ström så att vi har fått all hjälp vi kan önska oss. För allas bästa och säkerhet så vill man ju att hon får va ute i hagen och att hon inte kan smita och skada sig själv eller andra. Förra året vid den här tiden sprängde hon hagen 7 - 9 dagar på raken, och då blev hon att stå inne en del.... ni kan ju tänka er hur hon blev att rida då, inte så rolig vi kunde inte ta ut henne på promenad heller för hand. Hon vart skvatt galen och slet sig flera ggr. Jag trodde hästen vart galen men Marika tröstade och sa att det kommer gå över, och hon hade rätt. Det gick över;) Det märks att våren är på väg;) Kiss Me börjar redan fälla vinterpäls. Nu är vi på väg åt rätt håll, varmare tider!
 
/Therese

En djungel av sadlar

Igår städade vi undan julen här hemma. Jossan tog en riktigt lång sovmorgon. På eftermiddaggen åkte vi till stallet, vi pysslade med Kiss Me som vilade. Vi kylde hennes kota som e lite svullen. Sen tittade vi på när Julia och Lina hopptränade med Baron och Hero. Helene kom och hjälpte oss prova lite sadlar, ingen låg bra;( vi kollade och testade några ridskolesadlar och de va heller inte bra. Den som är ok är den som hon har på ridskolan det är en Knights Lady Rowina. Så då e det om man ska köpa en egen sån..... men Ester och hennes familj hade en till som vi ska få testa. På kvällen låg vi bara i soffan och slappade, åt god mat och sen la jag mig vid 22.:30. Nu blir det jobb, studiedag så ungarna på fritids får leka hela dagen. Sen hämtar jag Norah och Jossan så ska vi till stallet. Jossan ska rida lektion ikväll, Kiss Me ska kylas och promeneras ev. Om hon är svullen så vill Jossan rida Fatima istället. Ha en bra dag!
 
Therese

My Girl

 
 
/Jossan

Källviksbacken med Ester!

 
 
/Jossan

busponny








Fredagsnöje!

Idag åkte vi till stallet efter jag slutat jobbet. Jossan åkte dit tidigare med Tilde och mötte upp Maja , Eline och Julia. Vi kollade på hela klubbhoppningen. Jossan och tjejerna satt i dommarbåset och va sällskap åt speaker (Maja). Innan promenerade de Kiss Me och mockade. Sen åkte vi hem och käkade lite middag med hela familjen. Jossan packade och vi åkte hem och hämtade Maja sen till Willys och köpte godis,snacks och dricka. Skjutsade dem till klubben där de mötte Eline,Julia och Tilde. De har övernattning ihop och myskväll. Idag kom Ester med en dressyrsadel som vi testade och imorgon eller söndag ska Jossan provrida med den. Vi har även en till på gång att testa under helgen om den ligger bra. Den vi testar först är en svart Globus och den andra är en Kentaur. Hoppas verkligen att nån av dem passar och att vi kan köpa en egen sadel som Jossan kan rida / tävla i. Ha en bra fredagkväll!
 
Här är en liten film från idag på 3 olika egipage och kompisar 
 
 
/Therese & Jossan

Hopptävling

Idag är det klubbtävling! Jag jobbar tills en stund efter lunch sen åker jag hem och hämtar tjejerna så åker vi till klubben. Kiss Me är styken från sina 2 klasser eftersom hon hade en svullen sena igår, hon promeneras kyls och får vila idag. Jag hoppas det ser bättre ut idag när jag kommer ut. Men vi ska dock heje fram våra klubbkompisar som deltar i olika klasser. Banbygge kl 14:00 sen drar det igång. Det ska bli mycket kul!
 
För er som undrar över inlägget igår så handlar det om någon som försöker göra livet surt för Jossan. Men ibland e det inte så bra att snacka skit runt gemensamma vänner, det kommer oftast fram då...... 
 
Ha en bra dag!

Kanske ska saningen fram

 

Svullnad....;(

Idag va vi till Kiss Me som fått en sena på ena frambenet svullet. Emma joggade henne i 15 minuter när jag jobbade och sen så gick Jossan med henne och kylde hennes ben i omgångar. Imorgon blir det promenad och kyla igen. Tror inte det e nån fara men det blir vila.

ponnys,vänner och bilder

hej! inatt sov jag hos ester med tilde,vi kolla på film , käka  och myste. på kvällen skulle vi ut på en promenad med ester's hund yoshi.vi gick runt tisken , när vi kom till bergnils huset såg vi MASSA rök... vi visste inte va det va men när vi kom närmare var det en bil som stod i brand.. vi tänkte ringa 112 men det var några gubbar som svängde in med en bil och ropade på oss och gick efter oss så vi bara sprang för vi va så rädda .. haha , en dramatisk kväll.vi ringde ester's föreldrar så dom fick möta oss och sen ringde dom 112,men då hade nån redan ringt dit om bilen,så dom var påväg.vi åkte hem till ester och tog lite fika och slappnade av ;) vi kolla  på en film innan vi somna.
 
på morgonen gjorde vi oss i ordning och jag följde med ester till källviken där hennes familj har en ponny som heter amie. jag red en häst som heter boss medan ester red mysan (amie). efter ett tag bytte vi häst så jag fick sitta på mysan ett tag. haha , gud vilken fart hon hade. jag skrittade henne ett tag på långa tyglar och hon börja direkt att trippa och vilja springa.så efter ett tag när jag ridit hon i alla gångarter lugna hon sig och slappnade av lite mer. hon var väldigt rolig att rida eftersom hon hade en jädra gas ;) hon var fin när hon väl arbetade,hon var envis i början. när jag satt krav på hon kicka hon och försökte komma undan.. haha , jag kanske skulle komma och rida hon nån mer dag så då kanske ni får nån film/bild.
 
 
 
mamma kom och hämtade mig och jag åkte till frk där jag bara skulle borsta kiss me då emma ridit hon på förmiddagen. emma ska rida ut hon imon då hon vart inne dom här dagarna när hon sprängt så nån rider hon på förmiddan/morgen slipper hon stå inne forever alone ;) så imorgon ska hon förrhoppnings vis gå ut om strömmen blir fixad;), men emma var schysst att ta henne ändå ;)
 
 
här kommer några bilder som jag ester och tilde tog igår ~
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ha de <3
 
/Jossan
 
 

Longera

Idag longera en riktig voltigetränare Kiss Me . Hon va så duktig! Kiss Me lärde sig snabbt att lyssna på Annas kommando och världen väldigt lättlärd. Kiss Me verkade gilla att bli jobbade från marken. Tusen tack Anna!








hihi! en liten busbild längst ner;-)

Trött ponny



Kiss me va så söt när jag kom idag. Låg och sov med mulen i spånet;-) Nu ska voltige - Anna hjälpa mig att longera busponnyn som sprängt sin hage idag. Bilder kommer nog om jag får chansen att filma eller så.

nyår




RSS 2.0