Händelserik kväll.....

Igår efter att vi hade ätit middag så tog vi med fikabröd och gick hem till Tilde och Mia på fika. Vi satt där i godan ro och snackade. De skulle åka upp till Stora Hälla och göra kväll, vi sa att vi kan hänga på eftersom vi inte hade något särskillt för oss. Det första vi ser när vi åker ut från Slätta är 2 st små barn som leker döda när vi åker förbi, det ser alltså rätt läskigt ut. De ligger på gräsmattan i en slänt helt "livlösa", som tur e så rör de på sig när vi har passerat;)
När vi passerar Britsarvets vårdcentral möter vi en brandbil som nyss släckt en brinande landstingsbil......
Åker vidare, när vi kommer upp runt Söderbaumska skolan ligger ett JÄTTE- partytält mitt i vägen utanför ett högt staket, det måste alltså har blåst över. Nu börjar det bli lite mycket på 2 km färd;)
 
 
När vi kommer till stallet och ska ta in vår kompis häst så kan han inte gå, han staplar sig fram och vi lider alla med honom. Vi inser snart att det kommer bli svårt att få ner honom till stallet. Han är varm genom hela frambenen och vill inte stödja på dem. Fruktansvärt att se honom lida så. Vi stannar utanför hagen och ringer ägaren som är bortrest. Vi kollar av med hennes samtycke om att ringa in en veterinär akut. Veterinären ska komma inom 30 min och vill att vi ska få ner ponnyn till stallet. Det är inte kul att putta på och dra i en stackare som inte vill gå för han har så ont...... Alla lider med honom men vi gör det för att det till slut ska bli bra.
Efter mycket om och men, lugnade och smärtstillande så drar veterinären av skorna och han har mycket ont. Hovslagaren har alltså slagit in sömmarna rätt i "köttet", de sticker där sömm gått in och det kommer blod. Stackaren har så ont i sina hovar, av med skor och på med jodopaxbandage runt om och under hela hovarna. 
Nu har han medicinering vila och ordinerad en hovslagare på remiss som är top off the line i våra trakter. Hoppas att  allt kommer bli bra för den här otroligt snälla ponnyn, som trots allt det onda va otroligt snäll och gjorde sitt bästa.
Han är verkligen en liten hjälte <3
 
/Therese

Kommentarer
Postat av: VickanR

hoppas du haft en bra dag! kolla gärna min blogg :)

Svar: än så länge en mycket bra dag utan drama;)
Josefine/Therese Yakoub/Hillbom

2012-08-09 @ 14:51:16
URL: http://vickanrinkous.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0