DISS!!!


Jag dissar dom här fula Amino-ridbyxorna.Dom har sånt fult tryck på rumpan och har inte speciellt snygg passform...
Jag skulle inte direkt köpa dom här ridbyxorna om jag fick välja!!
För min del är inte dom här dom finaste ridbyxorna jag sett!!

/Jossan

HISS!



De här supersnygga ridblusarna kommer från Mountain Horse!!

/Jossan

mot stallet

tjenare,Idag har jag inte haft någon feber sen igår efter lunch.Så idag blir det till stallet inom 1 & ½ timme.
 Ska vara med Lina och Wilma i stallet. Ska inte rida idag,bara hänga där.
Ikväll vet jag inte hur det blir om jag ska vara hemma eller sova hos någon...

Men det kommer in en hiss och diss under dagen iaf.

/J <3

Abiouse!!

Jag har vart med Nadia på Abiouse idag! Det blev ett nytt vitt dressyrschabrak som ska användas på tävlingar, jag köpte oxo vita benlindor i fleece, de ska jag ha på dressyrträningarna med ett annat vitt schabrak som jag har fast det har färgad kantband. Jag köpte oxo 2 svarta boots till Kiss Me s framben.



/Jossan

lektionen igår!

Igår va jag med Nadia ut på Runn och åkte skridskor. Sen va vi hem till oss och åt mat före ridningen. På väg till stallet var vi in och köpte svarta benlindor på City Cross. När jag kom till stallet så hade Kiss Me gått en nybörjarlektion så hon stod i gången. Marika kom och berättade att de bytt sadel åt Kiss Me, hon har fått en svart jättefin dressyrsadel, men jag måste använda en sadeltunnel till den eftersom Kiss Me är lite tom presic bakom bogbladet och sadeln gärna vill glida fram. Jag red sedan för Marika, träningen gick både bra och dåligt... hon gick fint i form och jobbade men hon bar inte sig själv ordentligt och hon vart rätt tung och stark. Hon va seg i skritten och hade inte nån bjudning framåt, men i traven gick hon fint men hade knappast bråttom framåt. I galoppen bjöd hon framåt men va lite tung framåt. Jag är i vilket fall nöjd och träningarna för Marika är jättebra! Efter lektionen hade jag en heldryg hosta, och jag blev bara värre under kvällen. Kl 03 inatt vaknade jag och då hade jag 39,5 i feber, frossa och mådde inte så bra. Fick alvedon och en blöt handuk i pannan och fläkt vid sängen. Efter ca 1 timme gick febern ner och jag somnade, men imorse va febern uppe på 39 grader igen...suck!
Hatar att va sjuk!

/J <3

http://lindbergmarica.blogg.se/



De här fina bilderna har Marica Lindberg tagit! Kolla på hennes blogg så hittar ni fler!


Sixten!


Stallkatten Kola!


Kiss Me!


Hästgodis!

Våran ponny e en riktig gotteponny. Hon älskar det mesta!
 Hennes favoriter är banan,äpplen,morrötter,clementin, alla sorters hästgodis, riskakor.
 Idag ska jag göra eget hästgodis till Kiss Me. Man blandar havregryn & kli med ljummet vatten. Sen formar man det till platta kakor och gräddar dem i ugnen tills de fått lite färg, sen e det klart.
 Man kan ju ha i vad man vill men jag ska göra de här enklar ponnykakorna;)
Jag ska rida igen ikväll och då ska jag bjuda Kiss Me på en kaka får vi se vad hon tycker.

/Josefine


Så föddes Onepice!

Så här säger norrmannen som med sina vänner kom på ideen.
-Jag och mina kompisar Knut och Henrik satt och funderade på hur man skulle få till det perfekta mysplagget utan att för den sakens skull se ut som om man var på väg till gymmet.

Någon kom på ”varför inte sy ihop en sweatshirt med ett par mysbrallor så slipper man den tajta resåren i midjan!” och så kom någon annan på ”låt oss göra den så stor att ingen kan komma på tanken att träna i den” – så var onepiecen född!

Bra jobbat norrmännen! Det e klart urmysigt att mysa runt i sin onepice.


söndag

Hej!
Nu har vi slappat hela förmiddagen...vi e inte ens klädda och kl är 11. Norah gjorde ett försök men nej, hon sitter fortfarande i nattlinne. Jag har då förberett lunch, har lagt laxfileer i ugnen och gjort en pastagratäng till. Bra mat som fixar sig själv i ugnen. Efter lunch blir det heldag i stallet. Vi ska ta ut Kiss Mee på promenad och hon ska ridas också. Sen har Norah voltige på eftermiddagen. Kl 17 är det klubbmöte för alla medlemmar, det ska vi så klart gå på. Ikväll kommer mamma och min syster Nadia hit och kollar på film med oss. Mysig söndag alltså!

/Therese

Här är filmen och en bild fr tränningen igår!





/J <3

moster nadia! ;)

tjo bree! Nu har moster Nadia kommit och vi sitter och glor på dåliga melodifestivalen....
Vi hejar inte på någon typ,alla är lika dåliga!



                                                                Dåliga=LOSER!!!!!!!


Här är moster Nadia! ;)




Ja,å här e jag ;)






/J <3

Bästa ponnyn!! <3

Hej! Idag började lektionen bra vi skritta och trava fram i 20 minuter ungefär.
Hon var fin och avslappnad,men fick vara på henne lite med skänkeln för hon var lite seg.
När Marika kom in så var vi på volten och jobbade med ställningen. Efter ett tag gick vi ut på spåret och ställde dom utåt,vi skulle också tryka ut deras bogar.Vi red olika ridvägar och lite sånt.
Sen jobba vi på volten igen.När vi skulle börja galoppera så slog hon lite med huvudet för hon var sur på skänkeln men med lite hjälp av Marika så sa hon att jag skulle hålla stöd på ytter tygeln och ytter skänkeln.

Hon behöver stöd för att hålla mer balans,men hon har blivit mycket,mycket bättre på att bära upp sig själv och att hålla balansen.

Men jag ska starta henne hemma på klubb dressyr,och sen får vi se hur det blir med lokala tävlingar den här terminen. ;)

Men du kommer alltid vara bäst Kiss Me!! <3 <3

Filmer och bilder kommer lite senare,men vet inte om dom kommer idag eller imorgon.. ;)


Mormor och Nadia kommer om ca 40 min,vi ska äta ,lite plock och kolla på melodifestvalen och mysa.Men först måste jag upp i duschen.

See you!

Jossan

Dressyrlektion

Hej!
Igår hade jag dressyrträning med min satsningsgrupp för Annica.
Jag hade Kiss Me! Det gick rätt bra. Vi skulle träna på växlingar mellan trav och galopp och från skritt till galopp. Skiftet skulle göras över en bom på volten.
Men när vi hade gjort det några ggr så visste ju Kiss Me vart vi skulle fatta galopp. Så innan bommen kom så började hon trippa och skulle iväg efter den som var framför mig. Men jag fick vara bestämd och då gick det  lite bättre.
När vi skulle ge hästarna långa tyglar och skritta av dem på volten där bommen låg. Första gången vi gick över bommen då drog hon iväg i galopp med långa tyglar ;) hahaha! jag skrattade och fångade upp henne. Snacka om att de lär sig fort;)

/Jossan

Agria

Min snälla kompis Linnea Carlsson som är på Göteborg horse show, köper ett Agria fleecetäcke åt mig. Jag ska ha det till Kiss Me.



/Jossan

Fredag!

Hej!
Josefine har gått till skolan. Jag har presic gått upp;) Jag jobbar till 24 inatt så jag fick ta lite sovmorgon. Idag har Josefine lektion kl 16 på klubben. Imorgon rider hon dressyrlektion för Marika kl 15.15 och det ser hon fram emot jättemycket. Emma ska ta ut Kiss Me vid lunch idag på en uteritt. Idag har vi vänner som åker till Göteborg för att gå på Horse Showen där, vi hoppas de kommer få en jätteskoj helg. Igår va Josefine med Tilde till hennes häst Amigo, han är en supersöt maxad d ponny. Han ser ut som en isbjörn;) Josefine hade fått rida honom på banan uppe på Hälla där han står. Hon tyckte det va superkul, han va rätt pigg och ville gärna dra iväg lite i galoppen så fort hon stod i lätt sits men så fort hon satte sig så dämpade han sitt tempo;) Tilde har flyttat till Slätta där vi bor och i ett hus väldigt nära oss. Kul med fler kompisar i närheten! Igår fyndade jag ett rid/regnställ till Josefine på City Cross för 250 kr, det va halva priset. Jag köpte även en ryktsten till Kiss Me och en stor tvättpåse till hennes grimmor och våtservetter som e grymt att ha i stallet till många saker. 
 

Ha en bra fredag nu!

/Therese

Elsa & kattungarna!

 


Här är Elsa med sina kattungar som hon fick.Vi sparade Sixten en av kattungarna. <3 Sixten är han på 2 a och 3 e bilden;) Sötisarna!

War Horse!

Den här ska ses i helgen! Grät bara jag såg trailer;)

På lördag blir det äntligen dressyr för Marika igen!


längtar efter sommaren.....



/Jossan

Tilde

Ska snart gå till skolan som inte är lika kul som att följa med Tilde till Amigo,men det får jag efter skolan...

Men det ska ända bli lite kul för jag och Fanny har  Marsrådet så vi slipper idrotten ( tror det var bandy ) vilket jag inte är bäst på...

Bjuder på nån bild!




/Jossan

Ponnyn <3

Hej! Idag efter skolan gick jag hem och åt och gjorde läxor.Sen tog jag bussen till stallet.När jag kom dit myste jag med Kiss Me! <3
Sen hängde jag bara i stallet som jag brukar göra.
När jag kom hem åt jag middag,sen gick jag och mamma till en kompis till mig som heter Tilde som nyss flyttat hit. Vi var där ett tag och pratade och så,jag och Tilde bestämmde också att jag ska följa med henne till hennes ponny Amigo imorgon,så det ska bli kul. =)

På vägen hem fr Tilde sprang jag och sen sladda & gleeed,men efter en stund halka jag...Hahaha,men jag gjorde inte illa mig!

Ska höra med Nadia om hur header ligger till vi håller på med en annan.
Är nog klar snart skulle jag tro.

Ha det bra! ;) <3

Jossan <3

Make Up Store

När vi åkte till Egypten passade jag på att handla i Taxfree.
Jag köpte lim och glitter från Make up store.
Det blir skitsnyggt och en riktig party make up får man.
Glittret finns i massa färger att välja.
Det är bäst om man lägger samma ögonskugga i färg som glittret som en bas under.
Du sminkar dig alltså som vanligt och sedan lägger man lim och glitter på där man önskar, antingen som eyeliner eller över hela ögongloben.

sladdar förbi

Hej!
Jossan och Norah har just gått till skolan.
Själv börjar jag lite senare idag, skönt!
Jag ska ta en sväng förbi klubben och kolla in hur Kiss Me har det.
Hoppas hon inte busat och att hon håller sig i hagen.
Ska prata lite med Emma om hon e där och höra vad planen är för dagen.
Hoppas vår bushäst inser att det blir mer utetid om man inte river hagar och praktiserar rymmare varje dag.
Undrar vart sånt där beteende kommer från? Och hoppas det snart är över.
Igår red Ellen ut henne i skogen på dagen, det ska hon få göra flera dagar. Kiss Me behöver ut i skogen mer därför frågade vi Ellen om den hjälpen. Annars blir det ju bara ridhus i veckorna för vår fina ponny så om möjligheten finns att nån tar ut henne lite på dagarna så e det ju superbra.

Fettisdagen



Har ni ätit någon semla idag?
Inte vi;( men jag ska definitivt göra det i veckan!

Josefine & Kiss Me








besök

Hej!
Igår vart det en trevlig kväll. Danne och Theo från Norrköping kom till oss, vi åt tacos och myste på kvällen. Min kompis Åsa kom ner ett par timmar och höll oss sällskap. Senare på kvällen dök även Jojos syster Lena upp med döttrarna Patricia och Cecilia. Vi satt uppe rätt länge och pratade ...02;) barnen sov och vi hade mycket att prata om. Så idag vart det sovmorgon för min del till kl 10, jag ska jobba till 21 ikväll så det behövdes;). Barnen är i skolan och Jojo är hemma. Danne åker hem efter lunch. lägger upp en bild på vårat finbesök;)

Det här är Danne & Theo!

Ha en bra dag nu!

/Therese

Nadia!

Hej! Idag hade vi friluftsdag,och jag åkte skridskor på runn. Men nu är jag hoss Nadia och jag ska följa med hon och mormor till polisen för Nadia ska ta passkort. Efter det ska Nadia hjälpa mig och mamma att fixa header hit.
Våra kompisar fr Norrköping kommer också ikväll så vi ska och äta tacos och så som mamma skrev.
Vi hör väl av oss lite senare i kväll antar jag.
Jossan

Smitaren....

Kiss me har den senaste veckan busat varje dag....
Hon smiter ur hagen, sen står hon antingen utanför och äter eller smiter in till shettisarna, som inte blir så glada för hennes påhälsning. En dag hade hon fullkommligt lindat in sig i tråd så Emma som jabbar i stallet fick bokstavligen lyfta ur henne för att hon skulle ens kunna röra sig. Som tur va så var hon då lugn och lät Emma hjälpa henne. Nu hoppas jag att hon busat klart och att hon håller sig i den hage hon ska. Det finns då ström i tråden så det är inte det, hon har fullt med hästkompisar så jag vet då inte. Hon kanske har fått nå vårkänslor tidigt;)

/Therese

På jobbet....

Tillbaka på jobbet efter 2 v semester.....suck! Kul är det på ett sätt och vis men oj vad mycket info att ta in.
Josefine fick börja sin skolvecka med friluftsdag, det är nog mysigt för henne att tillbringa en dag på isen med skridskor,kompisar,grill och mys i solen under en klarblå himmel.
Ikväll blir det Tacos och mys, vår kompis Danne och hans son från Norrköping är här i stan och hälsar på och ska sova hos oss inatt.

/Therese

En bild på oss 2


Här är vår fina ponny Kiss Me!


Välkommen till min nya blogg!

Hej! Den här bloggen har Josefine och hennes mamma Therese ihop. Vi tillbringar mycket tid i stallet och kommer att skriva om det och vår ponny Kiss Me och andra saker som händer i vårat liv.

RSS 2.0