Sommarbete

Igår reds alla ridskolehästar till sommarbete. Kiss Me går med dem också. 4 härliga veckor ska de ha semester, det är de värda. Efter att ställt upp på ridlektioner uteritter och tävlingar så behövs det lite vila och slappa. Vi kommer att åka dit ofta och se till att hon har det bra och att alla hästar har det fint och inte mår dåligt på nå vis.
 

Fotograf [email protected]

 
Vi hade sån tur att Eric Böwes tog kort på oss på fälttävlanslägret i Leksand.
Här är några av bilderna!
 
/Jossan

Några till på mig och Junior

 
En supermysig och rolig liten storhäst som jag ridit hela mitt läger i Leksand..... Imorgon är det avslutning i riktig fälttävlansstil, dressyr,hopp,terräng.
Tack för bilderna!
 
/Jossan

min fantastiska unge!

Jossan du är en fantastisk unge!
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!
Jag saknar dig när du är borta!

Jag vet att du har jätteroligt på terränglägret i Leksand och jag är så glad att vi lät dig åka. Vilka erfarenheter du får och vad du lär dig mycket. Vilket mod du kommer ha med dig hem.
Vilken 10 åring sätter sig på en storhäst de aldrig ridit förrut och hoppar både banhoppning och ger sig ut på fältet och hoppar fasta hinder. Du är fantastisk! Du kan komma hur långt du vill och göra vad du vill. Vi kommer stötta dig <3 ha nu ett fortsatt roligt läger jag vet ju att ni ska träna tempoväxlingar idag och hoppa i skog och rida i vattengrav och det kommer du gilla.

Jag beundrar dig Kram mitt hjärta!
/mamma

Jossan och Junior!

 
Tack för bilder /Jossan

Uppdatering ridläger

Har pratat med Jossan för ett tag sen. Hahaha! hennes Junior som hon rider på lägret e visst en riktig heting;) Hon beskriver honom som värre än Hennesy i hoppningen. Het men inte stark. Han hoppar som en gud tydligen. Idag har Jossan klippt en bana med hinder 1 m - 110 cm klockrent. Hon tycker det e skitkul! I eftermiddag ska de ut på fältet och hoppa och det ser hon fram emot. Önskar man kunde se dem...
Inatt har tydligen Jossan och Linnea trängts i samma säng. Jossan berättade läskiga saker för Linnea sen vågade hon inte själv sova ner i sin säng ;) hahaa!

Midsommarafton 2012 i bilder

 
Där har ni lite bilder från vår midsommarfest!
/Therese

Ridläger

Igår skjutsade vi Josefine hem till Linnea. Hon skulle sova där för kl 07 imorse åkte de till Leksands ridklubb på Terrängläger med i transporten va Linneas ponny Kalippo.  Som de har längtat!  De kommer nog få jätteskoj tror jag, de är inte själva från Falun. Jossan, Linnea, Julia, Ida och Nadia är där tillsammans och alla skulle få dela rum....vilken trygghet att ha varann. Har nu fått veta att Jossan fick en liten storhäst att rida den här veckan. Han heter Junior
Född 1997
Korsning mellan arab och nordsvensk
Idag var det dressyr och markarbete på schemat.

Uppdatering kommer.....
/Therese


Midsommar

Glad Midsommar!
Idag tänkte jag sola lite på förmiddagen. Alla ska få ta det lite lungt, resten av familjen har sovmorgon efter en intensiv vecka. Jag ska snart tassa ner och ta lite kaffe och en macka innan solsängen ropar på baksidan. Sen blir det sill till lunch så klart;) Framåt eftermiddagen packar vi ihop oss med massa mat och andra gosaker. Det bär av till Jojo s bror i Österå för traditionellt midsommarfirande. Grill, sill, jordgubbstårta, lekar, dans och bus. Hoppas ni också får en trevlig dag och ett häsrligt firande med nära & kära.

/Therese

jobbiga saker

Jossan cyklar till stallet med Julia och Tilde nu på morgonen. Norah har sovit hos Ebba i Norsbo, och de ska på sin 3 e dag på ridlägret idag och jag tror att de skulle få köra shettisarna och rida dem på eftermiddagen.
Igår va jag fritidsledare både på jobbet och på min fritid...... Många i min omgivning har lite svårt att förstå varför man e med ungdomarna/barnen och är insatta i deras liv och ser saker på ett kanske annorlunda sätt än andra vuxna ibland. Men det är en yrkesskada, jag är alltid fritidsledare, det är inget man lämnar kl 17 när man går hem från jobbet. Så är det och det kommer inte bli annorlunda! Försöker strunta i att lägga mig i för mycket men när barn är dumma och inte kan bete sig schysst mot sina kompisar då blir jag riktigt arg. Är man vänner så är man det i alla stunder inte bara ibland. Oj där finns det mycket att jobba på hos många barn. Ibland får man tala om att inte vissa saker är ok och då blir de ju såklart skitsura, det är ju jobbigt när man får stå för vad man tycker och inte gå bakom ryggen och snacka skit. Men i grund och botten är det fina tjejer med en dos tonåring i sig som speglar en inte alltför trevlig attityd då & då. Det är helt normalt och det är bara att gå vidare, mindre roliga stunder runt våra barn kommer vi alltid att få uppleva. Det viktiga är väl att nån vuxen går in och faktiskt säger stopp när de går över gränsen. Igår var vi drabbade nästa gång är det du............. Därför ska man behandla varann med respekt och vara en bra kompis annars står man där själv till slut.
 
/Therese

stall- liv

I 2 dagar har jag varit på FRK och kollat på läger som varit och hjälpt till lite med shettisar och med Kiss Me som Ella har den här v på sitt hopp/dressyr läger. Min lillasyster går shettisläger också och idag red de ut i skogen, hon red på  Matilda men bytte till Sherry för att hennes ryttar tyckte att Sherry var för pigg;). De har också ridit i ridhuset idag och då hade hon Sherry. Jag har gjort rent allt i kiss me s box idag och fixat med lite allt möjligt. Igår va jag oxo i stallet och gjorde ungefär lika dant, vi va också med och lekte lite med shettisbarnen ute. Imorgon vet jag inte riktigt var det blir, det beror hur kvällen blir. Vi hörs!
/Jossan

Trevlig syn på morgonen


fina saker till tävling




...

... hoppas ... hoppas ... hoppas ... hopp ... as ...

josssan

Hoppträning/avslutning

 Jossan
Ida
 Julia
 Jossan
 Martina
 Julia
 Ida
Martina
 Jossan 1 meter!!!
 Julia 1 meter!!!
 Martina 1 meter!!

Alla tjejer var superduktiga och hade jätteroligt. Alla ponnys var snälla och hoppade så fint. Även Ida hoppade 107 cm med Tulle men jag fick tyvärr ingen bild på det....
Julia ,Martina och Jossan hoppade 1 meter med Madicken, Baron och Kiss Me. Det har varit en fantastisk termin med den här gruppen. Allt från tårar till glädjetjut.... Marika har gjort ett superjobb!! Vi är evigt tacksamma för hennes insats och hoppas få henne i höst med;);) 

Skolavslutning!

 Jossan

 Julia

 Nadia

 Nadia & Jossan

 Nadia & Jossan

 Jossan, Nadia & Victoria

 

 Norah

 ont i fötterna;)

 byter skor

 nu blev det bättre ;)

 Victoria & Josefine

Norah och voltigen






Spintso

Om domarvisselpipan!
text hämtat från www.spintso.se

Historik





2002

Roro Yakoub ser VM-matchen mellan Brasilien och Turkiet 2002. Matchen blir stökig och idén till Spintso föds, ett hjälpmedel som underlättar för domarna på planen.

2003
Projektet inleds med marknadsstudier, research inom berörda sportsegment och enklare tekniska experiment genomförs. De första funktionerna som nu finns i SPINTSO PDA  presenteras för Svenska Fotbollsförbundet och ett samarbete inleds.

2004
Viktiga personer inom domarkåren knyts till bolaget. De har med sin erfarenhet som FIFA domare fungerat som ”bollplank” i det första kritiska utvecklingsskedet och är det fortfarande.

2005
En första prototyp togs fram i fyra exemplar som presenterades och testades av utvalda Svenska domare. Roro Bildar Spintso International AB och varumärkesskydd registreras. Svenskt patent och mönsterskydd beviljas.

2006
Ett samarbete med Teknikdalen Science Park Business Inkubator inleds. Spintso deltar i och blir fyra i finalen (370 deltagande företag) för Venture Cup, en internationell affärsplane tävling.

2007
Produktutveckling.

2008
Den andra prototypen testas i drygt 100 tävlingsmatcher både nationellt och internationellt. Spintso avtalar med Sterner Produktion AB om produktion och distribution. Ett samarbetsavtal tecknas i december med Svenska Fotbollsförbundet som innebär att Spintso får en stark partner för fortsatt produktutveckling och lansering av produkten nationellt och internationellt.

2009
44 utvalda Svenska domare använder SPINTSO PDA i över 1000 matcher både nationellt och internationellt. Spintso vinner Alfred Nobels regionala SKAPA pris och är i Sverige finalen. Får pris som Sveriges fjärde bästa i SKAPA tävlingen.
Mönsterskydd , källkoder + varunamnet Spintso skyddas i  EU och USA.

2010
Marknadsföring, utbildning och försäljning påbörjas i Sverige. Spintso ACADEMY genomförs på drygt 40 orter. En ny hemsida med fokus på försäljning av domartilbehör lanseras.
Hittills har SPINTSO PDA används i över 9000 matcher.
Skydd för det unika interfacet ( 5 klockor i ett ) blev beviljad i EU och USA.
I oktober undertecknades ett distributörsavtal med Allzweck Sportartikel för att sälja Spintso produkter på den Tyska marknaden.

2011
Vi lanserade nya mjukvaran 2.0 i januari, där man jobbar i snabbmeny.
Nytt treårigt sammarbetsavtal tecknades 2011-01-01 med SvFF.
Efter nästan ett ett års arbete undertecknades 2011-03-31 ett sammarbetsavtal med
Deuscher Fussball Bund Medien.
SPINTSO watch projektet startar 2011-04-13.
Första prototypen av SPINTSO watch klar i Juli
Den 27:e oktober är intregationen klar mellan DFB;s databas och SPINTSO PDA.
Fram till november 2011 har SPINTSO PDA används i mer än 20 000 matcher
1:a november levererade vi de första SPINTSO watch till kunder och återförsäljare.
Den 15 November används SPINTSO watch i den högsta ligan i Australien, matchen är mellan Perth Glory och Sydney FC
22 november ,UEFA Champions League debut för SPINTSO watch i två matcher:
Lyon - Ajax och Bayern München - Villarreal

Under hösten skriver vi återförsäljar kontrakt med bla. Ausref i Australien, Sport Colours i Ryssland och Proreferee i USA mfl.


                                                   Min farbrors uppfinning!
Kolla in domarens arm i matchen tyskland - holland;) coolt!



/Josefine


Vill ha sommarlov och sommar nuuuu !!!!!!!!!!!!! (:

nu , exakt NU vill jag ha sommar !!! men det är 2 dagar kvar till SOMMARLOV !!!!!!!!!!

LLLLLLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNNNNNNNNNNNGGGGGGGGGGGGGTTTTTTTTTTTAAAARRRRRR !!!!!!!!
 mobbat face -.-
 /J <3

Vill HA!!!!!

 Det här pannbandet skulle va snyggt;) Det med svenska flaggan såklart!


Mot sommaren

Igår va jag på Hellmansö och jobbade. Vi städade strand och land för ungdomarna som ska dit på läger under 2 v efter sommarlovet. Ni vet väl att båten till Hellmansö kommer att gå v25 och v 26 kl 8:30 från Hälsinggårdsbryggan GRATIS!!!! Där ute kan man bla sola & bada, padla kanot, fiska, gå tipspromenad, fotboll, brännboll, pingis, boccia, frisbeegolf mm eller bara ligga och softa under ett träd och spela kort eller mysa med kompisar.
Efter jobbet åkte jag och Jossan med Nadia till hennes ridning. De fick tävla i höjdhopp! Skitkul.... Nadia hade Tulle. Nadia, Tilde och Ella fick delad första plats på 107 cm. Eftersom hästarna och ryttarna va så duktiga så stannade de där så att det blev ett bra och roligt avslut för alla utan vägringar och rivningar.
Nu ska jag iväg mot jobb igen, 3 dagar kvar innan jag tar helg. Sen väntar Hellmansöveckor och ridläger för både Norah och Jossan. Norah på FRK och Jossan på fältläger i Leksand.
Ha en bra dag!!







/Therese


Skimmel??





Tog en del bilder på en skimmel i Vasbo i lördags. Vet nån vem det är? Tänkte om hon ville ha lite bilder...
/Therese

Goldie!

 Tobbe & Goldie

 Tess & Goldie












Eliza & Kiss Me på Vassbo 10 juni 2012

 Eliza

 Kiss Me Van De Bonte






Amanda Alm & Zanetti in action!



















/Therese i Vassbo 9/6 2012


Frida Hallgren & Alive in action!

















/Therese 9 juni 2012

Frida Hallgren

http://fridahallgren.se/kan du läsa om den satsande dressyrryttaren som rider två fantastiskt fina hästar som heter Danny (Alive) och Esco. Danny är en valack och Esco är en hingst.
Båda hästarna står på Falu Ridklubb och tränas av Frida Hallgren som är en grym ryttare.
Följ hennes väg mot framgång på http://fridahallgren.se/


 Här ser ni bilder på Frida Hallgren och hennes hästar







/Therese & Josefine

några skutt!


Welcome Chris!;)


Black & White

 







Bilderna är när Josefine och Emma rider sin häst/ponny.

6 juni

Träning för Hellen Jobs idag!
Kiss Me va supertaggad när vi tog ut henne.
Hon vart lugn och snäll så fort Josfine satte sig upp.
Hon är klart lättare att hantera från ryggen när hon e taggad.
Josefine hade en jättebra träning, lite mer tungjobbat i början men riktigt fin en stund in på lektionen.
Här är några bilder!








Fälttävlan/träning is the shit!

Gud så kul det va i Leksand igår. Jag är helt lyrisk! Kul för hästarna, bra för hästarna. Spännande för ryttarna;) haha! lite för spännande ibland.
Publikvänligt som attan! Det är nog mest skoj på träningar för publiken, då varje ryttare tar ett hinder eller några och så inväntar man varann. Man hinner se varje ryttare träna på varje hinder och missar inget.
Jag tror att Kiss Me skulle älska det här! Det här är nog en grej som jag önskar att Jossan vill testa med henne lite längre fram. Bjuder på några bilder på Åsa & Tulle samt Julia & Baron



/Therese


kvartsamtal , sen terängträning ! ;)

Jossan <3

vårt lilla hjärta



Så här såg det ut i morse när jag kom till hagen.
Kiss Me och Jojo står och kliar varann <3
Gladare än jag finns inte. Fick se en pigg och glad häst med sina kompisar på ängen.
Träffade också på Tobbe som är hovslagare, han skulle se över hennes hovar idag när hon kommer in.
Nu hoppas jag hon mår bra så Jossan kan träna för Hellen som planerat imorgonkväll. Och på morgonen ska Eliza gå igenom programet igen med henne inför tävlingen på söndag. De startar Lb:1 på Vassbo. Spännande! Älskar tävlingar fast man blir lite nervös;)

/Therese

magont....

stackars lilla ponny, idag had hon ont i magen.
fick samtal av Linnea idag att Kiss Me inte mådde nå bra.
hon hade lagt sig ner på lektion och i sin box.
de tog ut henne och tog tempen gick med henne och hon hade som tur var ingen feber.
men väldigt spänd över magen och ville ligga hela tiden.
jag åkte dit så fort jag fick veta, Jossan va redan där....hon va jätte ledsen.
när jag kom dit så va Jossan och Linnea med Kiss Me i ridhuset.
jag tog över då Linnea hade gått väldigt länge med henne.
jag gick,sprang med henne ca 1 timma, sen fick hon gå in i boxen en stund.
eftersom inte magen kom igång så släppte jag henne 5 minuter lös i ridhuset, släppte inte då heller.
hon fick vila en stund sen borstad vi henne länge och väl.
vi gick med henne igen och då..... kom det efterlängtade bajset! ;)
hon fick vila lite så gick vi igen sen bajade hon igen i boxen.... skönt!
för säkerhets skull tog vi ut henne på utebanan och gick liten stund till.
när vi åkte hem ca 21:45 va hon mycket piggare.
hoppas möta en helt återställd ponny imorgon <3

/Jossan & Therese

Linnea , Cornelia , och Linn

tjenamors ! Jävla väder , förra helgen gick man ju i shorts och linne ! Vad är det här ?! -.-

Iaf så vaknade jag kl 08.00 hos Linnea jag sov hos henne fr lör-sön , ( idag . ) vi åkt till K och mockade packa påsar sen åkte vi hem och gjorde oss i orning vi åkte ner på stan och kolla på lite kläder , sen var vi med Cornelia och Linn . Vi åkte karuseller och sånt . Linnea och Conelia var fega som vanligt å dom åkte bara virvelvinden , men jag och Linn åkte booster eller vad den nu heter . den var skiiiit rolig iaf . jag trodde jag skulle dö när vi var upp och ner ...

kom nyss hem ifrån Kiss Me , var dit och mockade , borstade henne fixa ett täcke och så . hon har blivit brunstig igen märkte jag ...

åhh , nu måste jag gå och lägga mig .. måste va pepp dom sista veckorna ..

/ J

seg

går i morgonrock och kl e 19:00, rätt trött idag....
hade hemskt kul igår , tack alla superbrudar!
Jossan hon ska till Kiss Me snart och mysa lite, hennes far skjutsar henne;)
sa ya!

/Therese

Lite festbilder!



Tack brudar för en trevlig kväll! Vissa lyckades undgå kameran;)
Kram Therese

Då & Nu!!



Vilken skillnad på 1 år och 9 månader, tittar på bilder ibland och kan inte tro att det är sant.
Det är det bästa jag jort för min hälsa för mina barn, min sambo och hela min familj.
Få tillbaka orken och lusten i mitt liv!!

Tokryck;)


Äntligen fredag igen!

Tja!
Fredagmorgon....härligt!
Tjejerna har just gått till skolan.
Jossan laddar för träning ikväll, vet inte om det blir hopp eller dressyr, men det visar sig.
Jag ska till jobbet, ensam idag;( de andra är lediga för att de ska på kurs i hlgen samt jobba natt på Falu kalaset.
Ikväll efter träningarna ska det byggas bana inför hlgns hopptävlingar. Om vi hinner ska vi ner på stan och kolla på Rix fm- festival.
Imorgon ska jag ha tjejfest här hemma, det ska bli väldans trevligt!
Jossan ska sova hos Linnea och Jojo och Norah åker till våra vänner i Toftbyn för att umgås och titta på deras lilla nyföda föl som bara är några dagar;)(söt)
Men innan dess så är vi funktionärer på FRK imorgon, jag och Josfine är personal på banan från 08:30 fram till lunch ungefär. Sen sticker vi hem och förbereder oss för olika trevligheter;)
Ha n bra fredag så hörs vi under helgen!
Och till er alla undomar om ska ut på stan i helgen.... Ta det lungt, ha skoj och ta  tag i en vuxen om ni behöver hjälp med något! De i orange a jackor från Falu Kommun är fritidsledare de ställer alltid upp på er <3 LOVE!


/Therese

RSS 2.0