Boktips!

 
Har idag fått tips på 2 st bra böcker skrivna av Sally Swift.
Centrerad Ridning hemsida listar de fyra grunderna som "mjuka ögon," en vana visuell och fysisk medvetenhet, god andning, centrering, där mitt i balanserade rörelser och kontroll, som ligger djupt i kroppen, ger stor styrka, harmoni och makt och balans, anpassa åkarens kropp med den hos hästen.
 
ETT MED HÄSTEN är den fösta boken om centrerad ridning och handlar om hur man kan förbättra sin ryttarkänsla. Genom att behärska sin egen kropp och använda den på ett medvetet sätt kan man uppnå harmoni med hästen, menar författaren Sally Swift.

Att rida centrerat handlar om att känna till sin egen kropp det handlar om att förstå hur hästen upplever ryttaren och vilka förutsättningar du som ryttare ger din häst.

För att åstadkomma detta finns handfasta övningar. Många av dem är på marken, utan häst. Det gäller att föreställa sig och skapa en känsla som du sedan kan återkalla på hästryggen.
 
 
 
 
Centrerad ridning finns beskriven i två ridhandböcker av författarinnan Sally Swift, USA. Böckerna riktar sig till alla ryttare, alla discipliner och alla nivåer av ridning. 
 
Då det är mer pedagogiken i böckerna som är banebrytande än att vi uppmanas att göra något nytt på hästryggen.God ridning, ridning i balans och harmoni har alltid sett likadan ut. 
 
 
Vad böckerna gör är att de riktar in sig på betydelsen av ryttarens medvetenhet och medverkan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0