Olycka och migrän

För 1 1/2 år sedan var  Josefine med om en ridolycka. Det var på skolavslutningsdagen och sista ridlektionen för terminen. Hon red Red Robin, de var ner till vattnet och badade och avslutade med hoppning i skogen. Robin vart mer och mer taggad av hoppningen och till slut efter en del hopp så bockade han stort och Jossan flög som ur en katapult. Hon landade utan skyddsväst i bara ett linne och ridbyxor på skogsvägen framför Robin. Som tur va hoppade han över henne, men när man såg det såg det ut som att han träffade henne. Hon blev hämtad i skogen och kunde inte röra sig eller stå, det var ca 5 st personer, sköterskor och läkare som säkrade henne med ryggplatta och nackskydd, det tog lång tid för dem att få ut henne ur bilen. Vi spenderade hela eftermiddagen och kvällen på akuten. De trodde att ryggen och käken var av på henne, så allt tog väldigt lång tid då hon absolut inte fick röra på sig och låg helt fastspänd. Efter många timmar och röntgen av halva henne så fick vi till slut svaret att hon var hel. Ett mirakel! <3
 
På akuten berättade de att av 10 trauma de får in så klarar sig 8 utan skador. Jossan var ett sånt fall!
Ni kan ju tänka er alla tankar som far genom våra huvuden och vi trodde att Josefine aldrig mer skulle kunna gå eller rida igen. 
Tiden har gått och Josefine har mått bra, men har hela tiden klagat på ryggen och nacken, hon har också senaste halvåret börjat få migränanfall.
Idag hade hon tid hos en sjukgymnast, hon såg direkt att Josefine går med axlarna och huvudet lite framåt. Ryggraden är rak men hon har hittat ett "eget" läge där hennes muskler kan slappna av och hon står ut med sitt onda.....;(
Sjukgymnasten har idag gett oss olika verktyg som Jossan ska använda för att migränen ska kunna hävas. Hon kommer byta plats i klassrummet, mindre tid vid datorn, sova längre på nätterna och äta mer.
Hon har också tejpat henne med en "snyggtejp", den kommer sitta på 5 dagar åt gången varje vecka. Den sitter mellan skuldrorna och är bred och stretchig, den gör att Josefine hamnar i rätt läge med sina axlar. Hon behöver alltså ha en hållning som gör att musklerna tränar sig i rätt läge.
 
Det vi vet är att hon sitter snett i sadeln tex.... men hon har inte kunnat gjort annat. Men nu har sjukgymnasten berättat att vi kommer träna upp det här och inom ett halvår kommer det va stor sillnad och det kommer synas.Nu i början kommer hennes muskler tycka att det är lite jobbigt och den "nya" ansträngningen kan göra att Jossan får huvudvärk eller migrän, men det är ett gott tecken för då vet vi att vi är på rätt väg.
Om 7 veckor ska vi tillbaka fram till dess ska vi använda de här "verktygen för att Jossan ska må bättre <3
 
Här är 2 st bilder från olycksdagen, precis innan livet förändrades. Tur i oturen. Jossan hade en skyddsängel med sig den dagen.
 
 
/Therese
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Friskey

Vilken hemsk olycka! Men hon hade ändå tur som klarade sig så pass bra! Nu får vi hoppas att hon blir ännu bättre med den nya träningen och det nya vardagslivet :)

Svar: ja det var verkligen läskigt, och eftersom man har ett minne så blir det ju att i situationer som man känner igen lite i det här så spänner man sig....muskelminne för att skydda sig
Josefine/Therese Yakoub/Hillbom

2013-01-14 @ 12:42:50
URL: http://friskey.weride.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0