första svaren frågestund

Här kommer några svar på frågor från vår frågestund
 
Kiss me kan vända rumpan i boxen och typ försöka sparka (tror jag) och min kompis har blivit sparkad är de något hon gör om ni ska hämta henne? 
Och när man ska sadla backar hon och vill inte stå still och vrider sig som en mask och i bland försöka små sparka som andra frågan brukar hon göra de till er (josefine?) ??? 
Och om hon gör så är de något ni försöker/kommer få bort?
 
Svar: Ibland när man ska hämta Kiss Me ur boxen kan hon bli sur och vända rumpan till, hon har aldrig sparkat mot nån av oss men vi har hört att det förekom en gång mot en ridskoleelev.
Vi brukar inte bry oss utan antingen går vi bara in och tar henne eller så räcker vi fram något hon gillar som en brödbit eller lite kraft. Då blir det en possitiv upplevelse för henne att komma fram.
 
När KM blir privat så kommer nog detta inte vara ett bekymmer mer. Då får hon mindre spring runt sig och färre personer som hanterar henne. Då kommer ledarrollen bli mer tydlig för henne. 
 
När det gäller sadlingen så vet vi att hon försöker skrämmas.
Vi har inga bekymmer med sadlingen, hon gör sällan något när vi sadlar.
Lite smågrinig när vi drar sadelgjorden men vi brukar lägga på sadeln utan tjafs och sedan drar vi ett par hål åt gången och då bryr hon sig inte.
 
Det bästa med 2013? 
Det sämsta 2013? 
Nästa tävling? 
Vad kommer ni starta för gren nästa år? 
 
Svar: Det bästa med 2013: var att jag började tävla hoppning med Kiss Me och att vi dessutom åkte till Leksand och red upp i Fälttävlan och fick Grönt Kort i den grenen.
 
Det sämsta med 2013 :kommer inte på så mycket, men det är väl att jag har henne på ridskolan och att vi inte har kunnat träna på det vis man vill.....
 
Nästa tävling: Det är KM i hoppning om 2 helger den 23 nov då startar vi LD 80 cm och LC 90 cm
 
Nästa år: Jag antar att det blir en del hoppning på våren och att vi ev kan starta i fälttävlan.
Dressyren kommer vi ev också hinna med, beror hur det känns då och vilka tävlingar som går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0