Banvallen

Idag tog jag ut Mysan på banvallen.
Hon va så himla glad och pigg, jättemysigt va det.
Soligt och fint, mamma gick med och tog några bilder.
Hon skötte sig utmärkt! Det va första gången jag tog henne dit och vi hade ju inget sällskap av någon annan häst, men det gick jättebra. Ser fram emot fler gånger.
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Linas Matkasse!

Fick Linas matkasse levererad för första gången.
Hittills supergott!
Igår vart det rödspättarullader i en gräddig sås smaksatt med purjolök, paprika och dill serverad med kokt potatis.
Idag gör vi kalvfärsbiffar med tzatsiki gjord på youghurt, grillad inlagd paprika och kalamata oliver, vitlök,salt,peppar.
Imorgon gör vi marocansk kyckling.
Ni hör ju själva hur gott det låter, är supernöjd med det här matupplägget, att inte behöva tänka själv och knappt handla middagsvaror, så himla skönt!
Jag är nöjd och Lina kommer få leverera fler ggr.
 
/Therese

Ny doft!

Har beställt den här härliga doften.Sarah Jessica Parker NYC är en fruktig blomdoft med söta och sensuella undetoner. Doften öppnar upp med bergamott och smultron som övergår till det blommiga hjärtat av gardenia, kaprifol och röda rosor. Basen är mild och sensuell bestående av sandelträ, vanilj, rom och krämig mysk.
 
 
 
/Therese

En promenad

Idag tog jag och Jossan en promenad så hon fick klippa sig. Vi blev också bjudna på en supergod kycklingsallad hos Fia. Sen skjutsade hon hem oss, och bjöd på kaffe och en trevlig pratstund.






Ingen vanlig dag....

Igår slutade jag jobbet 14:00. Mådde som vanligt, kände inget konstigt när jag gick från jobbet. Men på väg upp mot Slätta började jag må illa. När jag närmade mig fritids där jag skulle hämta Norah så ringde jag in och bad Norah klä sig och komma ut på vändplan. Jag blev snabbt sämre och kände att det här kommer inte gå vägen. Jag vart kallsvettig yr och mådde så illa att jag va på väg att lägga mig ute i snön. När Norah hoppade in i bilen sa jag bara - gumman det här går inte, mamma mår dåligt...jag kommer svimma!
Efter det blev det svart.
Foten la sig på gasen i botten och bilen vrålade. På nått jäkla vis måste jag ha växlat ur och lagt i handbromsen trots att jag inte kommer ihåg det.
Norah vart så klart jätterädd när hon inte fick liv i mig, hon sprang ner till fritids och där hade personalen sett bilen och att Norah kom. De kastade på sig skor och sprang ut. En av dem tog hand om Norah och ringde Jojo och den andra ringde 112. 
Ambulansen kom och de tog in mig till akuten.
 
Norah var skärrade och ville inte följa med sin pappa dit, de gulliga på fritids tog med henne in och åt mellis och pratade.
På akuten togs det under många timmar mycket prover och ekg, de fylldes rör med blod ur båda armarna och alla tänkbara tester gjordes.
Jag har ett sjukt lågt blodtryck på 48/95, vilket inte är så bra, dessutom är blodvärdet dåligt och jag kommer nog få järn injencerat för att få känna mig lite piggare. Doktorn rekommenderade sjukskrivning och att ta det lungt och lyssan noga på kroppen. Det är inte så vanligt att man svimmar i sittande läge, men med det här dåliga blodtrycket kan det bli så även då. 
 
Jossan som var i slalombacken blev såklart orolig när hon fick veta vad som hänt, men med ett lungnande samtal av pappa och kompiskramar och kakor i sängen hos Tilde så kunde hon slappna av lite grann.
Framåt kvällen hämtade mormor henne och hon fick vara där tills vi kom hem eftersom hon inte ville komma till sjukhuset. 
 
Nu är det vila och ett lungt tempo som gäller, och doktorn ville helst inte ha mig bakom ratten tills mina värden ser bättre ut. Så nu får Jojo agera privatchafför;)
 
 

Sportlov!!

Idag ska jag till Källviksbacken hela dan . Jag ska åka med Tilde, Ester och Matilda. Ska bli skitkul! Mamma skjutsar dit oss kl 10 och vi blir där till eftermiddagen. Ha det! :-) / Jossan

Mobil/ film/ bilder








Några screnshoot från igår. Orka inte fixa en film.

Små bilder

Några bilder från när jag red Mysan igår, mobil så dålig kvalite;)
/Jossan
 

Film från idag!


Ridpass

En bild från idag efter jag ridit dagens dressyrpass.
Först så red jag ju Mysan så jag va trött och hade ont i huvudet när jag skulle rida KM.
Jag red ändå, KM va inte så samarbetsvillig i början och jag hade ingen ork. Men jag bet ihop surnade till och blev bestämd och efter ca halva lektionen flöt det äntligen på. KM slappnade av och släppte sin broms och jag kunde njuta av hennes bjudning. Hon va riktigt fin och vi jobbade olika ställningar på volt och rakt spår. Det var lite kort om dagens ridpass.
 
 
/Jossan

Häst hela dagen!

Tilde sov här inatt, vi kollade på mello igår sen va vi ute efter det;)
Nu har vi vaknat och käkat frukost!
Om ett par timmar ska vi till Mysan, jag ska rida henne ute idag igen tänkte jag.
Hon va så rolig igår, pigg och tjuvgalopperade lite...;) man märker att hon så gärna vill komma igång ordentligt igen.
På eftermiddagen efter Mysan och Källviken åker vi till Kiss Me, jag ska ihop med Julia och Baron rida för Marika vår tränare.
Efter det passet är det årsmöte på klubben och Norah tränar voltige under tiden.
Sen hem och duscha och kolla på Ponnyakuten.
Ha det!
 
/Jossan

Norah & Azalea

Norah fick rida lite på moster Nadia s ponny idag.


Från idag

en bild på mig och Mysan. jag red ute idag. / Jossan


Helgen!

Idag kommer jag att rida Mysan först som står på Källviken. Vi ska fortsätta hennes igångsättning. Kiss me ska vara med på ett arrangemange på klubben där hyresgäster från en förening får prova att rida. Vi ska göra henne ordning och leda om det behövs. På söndag rider jag först Mysan vid lunch, fortsätter på samma vis men rider ute om det inte är för kallt. Efter det rider jag och Julia lektion för vår tränare Marika, jag rider Kiss me klart. På kvällen har Norah voltigeträning och jag kanske är kvar och tittar . En helg med mycket ridning :-):-) / Jossan


Ny frisyr!!!




Med på Henrik Barry Blogg!

Kolla www.henrikbarry.se
Under veckans häst, där är jag och Kiss Me med!
/Jossan

Mysan idag!






Victoria Secret

 
Nu har jag beställt den här! 125:- på nordic feel istället för 250:- i butik, dessutom fri frakt!
Kul med en fräsch doft att använda till vardags så kan jag spara lite på min dyra Escada parfym;)
Det blir bra, kan jag köpa en ny parfym på taxfree i juni när vi åker till Spanien.
 
/Therese

Norahs rum

Idag fick Norah upp sina häst bilder:-)


Dagens

Så här ser jag ut när jag går till jobbet.... är rätt pigg idag faktiskt. Inte så ofta som jag orkar fixa håret, oftast hamnar det i en tofs. Får fortfarande igen jeansen ;-) Har gått 13 veckor nu! Idag jobbar jag till 12:30. Ska ha halvklass hela dagen och spela mattespel med barnen. På eftermiddagen ska vi till Mysan som Jossan är medarbetare på. Ha en bra dag!


Igångsättning trav

film från igår , har börjat trava igång henne nu. skrittade fram ute sen travade jag henne ca 15 min inne i ridhuset, de hade plogat ridbanan så det va för hårt underlag efter hennes svullnad.
rider henne tor,lör,sön också :)
 
/Jossan
 

Ridning check!





/ Jossan

Backen!

Snart kommer Jossan hem från skolan, vi kommer åka till Mysan som ska ridas.
Sen blir det slalom för hon och Lovisa i Källviken ikväll.
Jag har gjort lite goda bguetter till tjejerna så de äter nått mellan aktiviteterna;)
 
Jag och Norah ska hem och fixa med middag och så blir det läxor, sen mys resten av kvällen.
Vi får se om jag filmar lite ridning iså fall kommer det ut under kvällen.
/Therese

En liten film;)

 
/Jossan

Busponny!

Haha! Idag busade kiss me med mig lite;-) Länge sen hon gjorde det men idag va det dax:-) Hon gjorde ett bus sen gav hon sig. Bild från mammas mobil. / Jossan








Halvtid

Ny vecka igen då,jagjobbar halvtid den här veckan också. Hoppas att mina värden är på väg uppåt och att jag snart ska känna mig piggare. Idag är det 8-12 som gäller, så det blir planering och möte på morgonen sen blir det att vara med klassen 1 timme före deras lunch. Timmen innan jag går hem kommer jag planera de 6 timmar jag gör med klassen den här veckan i värdegrund, svenska och matte. 
Kommer hem i tid så jag kan vila lite innan tjejerna slutar och kommer hem.
Framåt kvällen är det Jossan som rider lektion med Kiss Me.
Kommer låna hennes nya Iphone och filma lite, så det får ni se senare ikväll.
Kom över en ny Iphone igår av en kille som nyss fått körkort och hellre ville köpa en liten bil, så det var ett riktigt fynd.... Eftersom min kära sambo är helt galen då det gäller att pruta på saker åh ting så vart det inte dyrare än att köpa en vanlig mobil. Därför fick hon den, hade aldrig köpt en för 6- 7 tusen. Den är inte låst och vi använder hennes gamla kompiskort i den;) hahaha! På Elgianten trodde de inte sina öron, de hjälpte Jossan att få igång allt och de höll med om att det va ett jäkla fynd.
Så kan det va, man ska hitta en sån annons först och va snabb;)
Ha en bra dag alla!
 
/Therese

Vila

Idag har Kiss me haft total vila från allt. Hon har bara lekt med sin kompis i hagen sen har det vart totalt lungt och bara god mat;-) Hoppas hon är laddad för morgondagens dressyrpass för Marika. Jag har också haft stallvila;-) Mamma kollade till Kiss me och jag åkte med pappa och köpte en ny mobil till mig:-) Sen framåt kvällen kom Lovisa till mig. Imorgon taggar vi Källviken hela dagen, friluftsdag och vi ska så klart åka slalom och Lovisa på snowboard. Ha det! / Jossan

Iphone 5

Fick äntligen en ny mobil idag!!! / Jossan




Mellokväll

Igår kom mormor och min moster Victoria till oss. Vi kollade på mello och åt gott. Myskväll!






Omhoppning!!!!!!!

Jag red i hoppgruppen ikväll med Madicken och vi tränade på omhoppning, det va jätteskoj!
Eline hoppade Kiss Me som va jättetaggad och försökte bocka en hel del med henne ;) hahaha!
Här är en film från träningen
/Jossan
 

Storken!

För ett par dagar sedan la jag ut en bild på facebook med en ensam liten kanelbulle som gräddades i en ugn;)
Det var först ingen som verkade förstå nånting;)
Men nu har en hel del fattat vad det va för mening med bilden.
Det kommer en till liten i mitten av augusti, jag är på smällen;)
Vi har hållt det hemligt i 3 månader nu, men det är inte så lätt att hålla någonting hemligt som man egentligen vill dela med alla sina vänner.
vår familj och några vänner har vetat ett tag.
Barnen har hållit det här hemligt länge med, men de har börjat skvallra lite här och där ialla fall Jossan har berättat för sina kompisar medans Norah har varit tyst och frågat varje dag när hon ska få berätta. 
Det är skönt att fler vet men eftersom det fortfarande är tidigt så finns det ju också en viss oro med i bilden ett tag till.
Men vi är mycket glada och ser fram emot att få en till liten familjemedlem.
Tjej eller kille spelar ingen roll, men vi kommer vilja veta vad det är när vi gör ultraljud i v 18.
Det här lilla barnet har 2 systrar som längtar mycket och den kommer få hänga med på det mesta;)
Ha det bäst!
/Therese

Slalom

Jag och Lovisa idag i Källviken. Sen blev det mat

från Tzatsiki.
/ Jossan

Nu rider jag!




Stay


Skola,Slalom,Mysan

Hej!
Ja nu är det skola fram till 13:00, sen blir det att gå hem och ta det lungt ett tag.
Vid 15 tiden åker vi till Mysan som idag ska skrittas och börja travas lite, jag kommer rida ute.
Efter stallet ska jag åka slalom med Lovisa i Källviken:)
Bra dag alltså!
 
/Jossan

Bildbomb Mysan <3

Idag var jag till Källviken och skrittade Mysan ca 30 min på deras utebana. Hon var pigg och framåt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 

Källviken

Idag efter skolan ska jag till Källviken. Mysan har en liten svullnad fortfarande så hon ska bara skrittas idag och fram tills att den helt går ner. Men vi får göra det och pyssla med henne och göra lite andra sysslor.
 
Efter Mysan blir det nog en sväng förbi Kiss me också och kvällsmocka.
Ha en bra dag!
/Jossan

Dressyr igår

Hade en jättebra lektion för Marika igår. Vi tränade först mycket öppna och slutna. Sen tränade vi övergång från skritt till galopp. Kiss Me va superduktig och fattade direkt rätt galopp. Det va en bra lektion, Kiss Me va pigg och taggad ;-) På slutet red vi på volt över bommar i olika tempo. Ibland skulle vi ha dem längre över ett visst ställe på bommen och kunna korta dem över den innre delen av bommen. Det va tre bommar som va lite snett placerade på volten bredvid varann. Vi fortsätter med samma övningar nästa vecka. Ingen film tyvärr då batterier var slut på mobilen:-( / Jossan

Norah och voltige

Så här duktig är Norah. Allt i galopp på Madicken.


Tävlingen!

Dagen började bra, vi hade gott om tid på oss så ingen behövde stressa. Kiss Me fick en lång ryktstund och vi packade in allt vi skulle ha med. Vi lastade Kiss Me först, och sen Baron. Baron verkade gilla att ha med en kompis för han gick så snällt in utan linor idag. De stod där så fint hela tiden och åt ur samma hönät. När vi tog ur Kiss Me på Fars så va hon taggad till tusen. Hon va inte ett dugg lugn, hon dansade runt mig och va allmänt taggad. Jag kände mig osäker att hålla henne eftersom hon gjort så en gång förut. Då reste hon sig också och det vart lite obehagligt att bara ha henne i tyglar . Men fantastiska Jonna från vår klubb va där och kom till undsättning. Hon tog henne och satte henne snabbare på plats och hon är lite mer van och orädd att hantera en stökig ponny;-) Efter en stund gick det att sadla och vi fick på skydd. Pigg som attan kände Maja snabbt att framridning ute inte var aktuell då Kiss Me galopperade på stället och bockade . Vi fick plats inne och då vart det genast bättre. Bra framridning och framhoppning , på banan blev det 1 st pet på översta bommen annars en fin första runda borta för iår. En trevlig och fartfylld tävlingsdag .
 
 
Redo att åka från Falu Ridklubb
 
 
Baron har kommit ur transporten och väntar på att göras iordning.
 
 
Maja rätar till stiglädren
 
 
Maja och Kiss Me reda att gå in på framhoppningen
 
 
Julia och Baron klar med sina rundor 70 & 80 cm
 
 
Mat på stående fot, familjen Asp och Eline
 
Den bästa maten en tävlingsdag;) extra god i stallgången;)

Film pay and jump

 
 
Det kommer bilder och inlägg senare om tävlingen, men här är filmen!
 
/Jossan & Therese

Pay and Jump

Om en timme åker vi till klubben och gör iordning Kiss Me.
Vi ska till FARS på pay and jump idag.
Maja & Kiss Me hoppar 90 cm.

Lektionen idag

 
Red för Marika idag med Kiss Me tillsamamns med Julia som red sin ponny Baron.
Nu är vi på klubben som ska ha möte och vi ska se film från julshowen och fika tillsammans.
Ikväll ska vi på middag i Norsbo. Imorgon blir det att åka med Kiss me och Maja på Pay & Jump på FARS, de hoppar 90 cm då.
 
 
/Jossan

Hoppning från ikväll!


<3


Ett till intresse








Gänget!



Jossan ,Tilde ,Isak & Linn i Källviksbacken nu

Hug your horse




Torsdag

Har hämtat ut ett paket från Hööks med fina saker till Kiss Me. Ska skjutsa Jossan och Tilde till Källviken på eftermiddagen. De ska dit på kvällsåkning. Har förberett en god middag också som nu marineras. / Therese


Semlor och slalom

Idag köpte vi slalomutrustning till Josefine. Begagnat men ett riktigt fynd! På kvällen fick alla en efterlängtad semla.




Norah voltige och lite ridning


Dagens händelse!!

Magdalena Graaf red Kiss Me. Ni får veta mer senare;-)




filmen


Ridning idag!

Idag när jag slutar skolan ska jag åka till Mysan och rida. Jag kommer att komma dit i bra tid så då är det nog ledigt i ridhuset. Jag tränar på LB:1 program, meningen är att jag ska starta henne på hemmatävlingen. Jag kommer nog starta både Mysan och Kiss Me då. Vi började träna lite förra torsdagen på programmet. Jag kan det utantill men behöver öva på det på hästryggen med. Ska bli kul att se hur Mysan är idag, förra veckan var hon en riktig krutponny och efter galoppjobb är det svårt att få henne i ett lungt tempo igen om hon inte jobbat klart;) Haha!
En av de gånger jag red henne va hon faktiskt lugn;) det va första gången som mamma var med och tittade före det och nu efter är hon rätt taggad kan man kalla det ;)
Men hon är skoj att rida!
Vi får se om mamma kan filma lite idag när jag rider.
/Jossan

bästa ponnyn!


Måndag...

Jobbar på som vanligt. Sen blir det att åka hem och hämta tjejerna. Jossan och Kiss Me har sin dressyrträning ikväll. Vi återkommer under kvällen om hur det gick.

Källviksbacken

Premiär på slalomskidor idag;-);-) Fick låna Ellas utrustning ( tack ). Nu ska jag åka med Tilde <3. Önska mig lycka till.


Prisutdelning Telia SM


Kiss Me på Telia SM


Telia SM

Kiss Me ska i 2 dagar gå med på Telia SM. Dressyr idag och hoppning imorgon. Fler av ryttarna är erfarna och duktiga och några äe lite mer oerfarna. Vi hoppas så klart på en duktig ryttare. Särskillt i hoppningen då hon bockar en del. Och i dressyr ser hon ut som en älg om man inte kan rida ihop henne ;-);-) Jossan är portvakt idag för tävlingen drar igång. Innan gör hon ordning Kiss Me. Jag och Norah har hand om fikat och säljer det på läktaren. Ha en bra dag!! / Therese & Jossan

RSS 2.0